06-81501874 info@evenwichtigleven.nl Carnotstraat 20 6533 DT Nijmegen

Workshop: Midzomeravond meditatie en Yoga

Workshop: Midzomeravond meditatie en Yoga

vrijdag 21 juni 2019

Midzomeravond meditatie en Yoga is een feestelijke bijeenkomst om de zonnewende te vieren.
Vrijdag 21 juni is de langste dag van het jaar en de kortste nacht.  Vrijdag 21 juni is uitgeroepen tot internationale yogadag. Om deze dag te vieren is er een samenwerking ontstaan tussen
Coert van den Enk (Yoga docent) en Paula Holtzer (acupuncturist), beide werken vanuit de Chinese filosofie. Op deze bruisende avond maak je verbinding met je zelf en het licht van het universum. Zowel de Yoga als de Chinese meditatie zorgen voor aarding en afvoeren van negativiteit. We maken contact met de stilte. Tijdens de meditatie stemmen we ons af op de zomer en onze hartsverlangens.  Om het begin van de zomer te vieren is er na afloop een afterparty met een drankje en muziek. 

Voor wie?

Voor iedereen die het leuk vindt om de zonnewende te vieren.
Je hoeft geen ervaring met mediteren of Yoga te hebben. Na afloop is er een drankje en kunnen we van de zomerse temperaturen genieten op het terras.

SCHRIJF U IN

Workshop inhoud

De workshop bestaat uit:

Yoga

Yoga Studio Zensing

 

 

We doen een rustige stijl van yoga. Je hoeft nog niet eerder yoga gedaan te hebben. Iedereen kan het en werkt op zijn eigen niveau.
meer info over Yoga

Meditatie de Hemelse kringloop. De meditatie is zittend op een stoel. We laten ons inspireren door prachtige Tarot kaarten.

We besteden aandacht aan:

 • Ontspanning van het lichaam
 • Bescherming en afvoeren van negativiteit
 • In contact staan met je innerlijke kracht
 • Ervaren van de stilte
 • afstemmen op de zomer en de langste dag van het jaar

Samen mediteren en yoga doen is krachtiger dan alleen. Een kaarsje geeft niet zoveel licht, maar als je een heleboel kaarsje bij elkaar zet vormen zij samen een groot licht waarbij je een boek kunt lezen. Als je samen mediteert en yoga doet ervaar je diepe ontspanning van je lichaam en voel je je omhuld door het licht van het universum. Samen mediteren en yoga doen geeft verbinding met het universum en met elkaar. We gaan ons afstemmen op de zomer. De zomer is een periode, die veel ruimte geeft voor ontspanning en opladen van energie door het zonlicht en buiten zijn.

Afterparty

De locatie de Vuurvlieg is een geschikte locatie voor een afterparty. Er is een terras waar we na afloop een drankje kunnen nemen en luisteren naar de muziek en gezellig samen kunnen zijn.

programma

 • 19.30  inloop
 • 20.00 Chinese meditatie: de Hemelse kringloop en afstemmen op hartsverlangens
 • 21.00  Yoga
 • 22.00  mantra zingen voor de liefhebbers
 • 22.15  Afterparty: Muziek en een drankje op het terras

Ervaring
Het geven van meditatieworkshops doe ik al enige jaren. Hoe regelmatiger ik mediteer, hoe leuker het is. Als ik vragen aan boven stel krijg ik ook antwoorden. Hierdoor kan ik mijn weg in het leven makkelijker vinden. Deze ervaring wil ik graag delen met anderen. 21 juni is een feestelijke dag die leuk is om samen met gelijkgestemde te vieren.

Wil je meedoen met de midzomer meditatieavond? Je kunt je opgeven via de site en via de mail.

Review

 • Op 21 januari volgde ik een workshop bij Paula over hartverlangens. Die datum viel samen met de super-wolf-bloedmaan. Dat moest vast een extra sterke uitwerking hebben. De groep bestond uit 12 vrouwen en een man. Het was een prettige groep mensen en er hing een gezellige relaxte sfeer. Paula had wat lekkers mee genomen voor bij de thee; een ronde spekkoek, precies de volle maan!
  Door te mediteren kon ik goed mijn hartsverlangens visualiseren. Ik had 3 hartverlangens. De belangrijkste voor mij was een nieuwe baan vanwege mijn studie en die lijkt er aan te komen. Daar ben ik superblij mee, zo snel al!. De andere 2 hartverlangens zijn in ontwikkeling. Vraag me over 8 maanden nog eens hoe het afgelopen is met mijn hartverlangens. Ik ben zelf ook erg benieuwd!
  Esther
 • Het leuke aan de cursus vind ik dat Paula geen zweverig type is.
  De cursus heeft me meer inzicht in mijzelf en mijn leven gegeven. Voor de cursus had ik een uitgesproken hekel aan mediteren, nu doe ik het dagelijks.
  Marga
 • Door de meditatieavond ben ik in actie gekomen om mijn doelen te verwezenlijken. De engelenkaarten gaven goede tips en dingen om over na te denken. Ik had er een foto van gemaakt en heb er regelmatig weer op gekeken als hou vast. Tijdens de avond heb ik contact gehad met engelen en met mijn overleden oma’s en zoon. Dit had mij erg emotioneel gemaakt voor een paar dagen, zo mooi. Sindsdien is er een soort rust over mij heen gekomen en weet ik dat ze bij mij zijn. De locatie was prachtig. Paula en de andere cursisten waren warm en vriendelijk en er heerste een veilige, positieve sfeer.
  Jara

Inschrijven midzomeravond meditatie en Yoga

Wil je ook de langste dag vieren?

SCHRIJF U IN
meditaitieavond

Wanneer

vrijdag 21 juni 2019 vanaf 19.30

Prijs

Prijs: €18,50

Locatie

De Vuurvlieg, NIjmegen

 

 

 

 

 

 

 

De Vuurvlieg, Nijmegen  

7 min lopen vanaf CS NIjmegen

SCHRIJF U INWorkshops en Cursussen

Blog berichten archief

Aanmelden voor Evenwichtig Leven nieuwsbrief

* = verplicht veld

Evenwichtig Leven verstuurd elke maand een nieuwsbrief. Klik hier om naar onze privacy verklaring te gaan.

Ik doe nog steeds vaak jouw grondingsoefening met koord naar de aarde. Heel fijn!
Mieke
deelnemer workshop meditatie