06-81501874 info@evenwichtigleven.nl Carnotstraat 20 6533 DT Nijmegen

Afvallen door groepsconsulten en acupunctuur

Afvallen door groepsconsulten acupunctuur

Afvallen door groepsconsult acupunctuur is een motiverende en goedkope methode om op gezond gewicht te komen. Ondanks een gezonde leefstijl, hebben veel mensen toch last van gewichtstoename. Overgewicht kan ontstaan als de organen uit balans zijn of door een verstoorde  hormoonhuishouding. De stofwisseling werkt te langzaam waardoor overgewicht ontstaat. Acupunctuur doorbreekt het patroon van vertraagde stofwisseling en verstoorde hormoonhuishouding.  In een groepsconsult acupunctuur kun je ervaringen uitwisselen en elkaar ondersteunen. Samen sta je sterk.  In een groepsconsult is de motivatie om af te vallen sterker dan alleen. 

start 6 januari 2020

gezond gewicht en afvallen

Voor wie:

 • Voor iedereen met overgewicht, die wil afvallen
  max 9 deelnemers
Schrijf u in

Inschrijven is ook mogelijk via e-mail (info@evenwichtigleven.nl) of per telefoon (06-81501874).

Inhoud avonden

 1. Informatie over Chinese Geneeskunde en afvallen
 2. Uitwisselen van ervaringen
 3. Eenvoudige rustige oefeningen om in contact met je lichaam te komen
 4. Acupunctuurbehandeling en ooracupunctuur en persoonlijk voedingsadvies

1. informatie

Binnen de Chinese geneeskunde gaan we uit van de driewarmer. Bij overgewicht is staat de driewarmer te laag en gaat de stofwisseling te traag. Hierdoor ontstaat overgewicht. Er zijn drie bijeenkomsten waarbij  je leert om je driewarmer te activeren. Dit doen we door theorie over de Chinese geneeskunde, oefeningen, voedingsadviezen. Je zult merken dat dit helpt voor een gezond gewicht.

 1. Onderste warmer: Nier – blaas
 2. Middelste warmer: maag – milt
 3. Bovenste warmer: Long – dikke darm

2. Uitwisselen van ervaringen

Het is heel stimulerend om met gelijkgestemde je ervaringen te kunnen delen. Samen kun je elkaar ondersteunen om te werken aan een gezond gewicht. Binnen de groep ben je niet verplicht om je ervaringen te delen met anderen. Sommige mensen houden hun ervaringen liever voor zichzelf andere willen juist graag praten over hun ervaringen. Alles is goed tijdens het groepsconsult afvallen door acupunctuur.

3. Eenvoudige rustige oefeningen om in contact met je lichaam te komen

Sommige mensen met overgewicht vinden het soms lastig om een positief lichaamsbeeld van zicht zelf te hebben. Sommige mogen van zichzelf pas nieuwe kleren kopen als ze zijn afgevallen. Met dit gedrag straffen zichzelf en accepteren hun lichaam niet zoals het op dat moment is. Het gevolg is vaak dat het contact met het lichaam afneemt. Hierdoor voelen ze geen eetlust of behoefte om te bewegen om te slapen. Om af te vallen is het belangrijk om in contact te staan met je lichaam. Door eenvoudige en rustige oefeningen maak je weer contact met je lichaam. Het is daarom fijn om makkelijk zittende kleding aan te hebben tijdens de avonden zoals een joggingbroek.

4. acupunctuurbehandeling en ooracupunctuur.

De helft  van de avond worden besteed aan het zetten van naaldjes aan de hand van tong- en polsdiagnose en intakeformulier. Deze blijven gemiddeld 20 minuten zitten. Je ligt op een yogamatje tijdens de behandeling. Acupunctuur doorbreekt het patroon van vertraagde stofwisseling en verstoorde hormoonhuishouding. De acupunctuur maakt het weer mogelijk om af te vallen. info afvallen en acupunctuur 

Ooracupunctuur:
Je krijgt een verblijfsnaaldje in je oor wat de hongergevoel remt of wat de stofwisseling stimuleert. Tijdens de behandeling wordt duidelijk welk verblijfsnaaldje geïndiceerd is. Het verblijfsnaaldje blijft maximaal een week zitten in het oor. Op het moment dat je trek hebt kun je het naaldje stimuleren waardoor de trek verdwijnt en de eetlust afneemt.

Voedingsadvies:
Je krijgt een persoonlijk voedingsadvies aan de hand van pols- en tongdiagnose en intake-formulier.

De groepsbehandeling

De Vuurvlieg is een mooie grote ruimte waar gemakkelijk groepsconsult kan plaats vinden. De behandeling is met kleren aan. De avonden vinden plaats in ontspannen sfeer waarin ieder zich veilig en gehoord voelt. De groep wordt begeleid door Paula Holtzer. Zij heeft veel ervaring met groepswerk door de cursussen en workshops die ze afgelopen 8 jaar heeft gegeven. Als acupuncturist heeft ze meer dan 10 jaar ervaring. Zij vindt het fijn om haar expertise in een groep te delen, omdat het werken met gelijkgestemden een krachtig middel is voor de deelnemers om gemotiveerd te blijven.

Inschrijven groepsconsult afvallen

Wil je ook afvallen met acupunctuur? Samen doen is stimulerend.

Schrijf u in
Afvallen met acupunctuur

Wanneer

3 maandagavonden 2020 van 19.30 – 22.00 uur

 • 6   januari
 • 13 januari
 • 20 januari

Nog vragen U kunt contact opnemen via info@evenwichtigleven.nl of 06-81501874. 

Prijs

Prijs voor 3 groepsconsulten: €135,-
Het consult acupunctuur wordt vergoed door de zorgverzekeraar, als je acupunctuur in je verzekeringspakket hebt opgenomen.

Inclusief thee, lesmateriaal
Max 9 deelnemers

Locatie

De Vuurvlieg, NIjmegen

De Vuurvlieg, Nijmegen

Gratis parkeren

Schrijf u in

Plan hier online uw afspraak

Workshops en Cursussen

Blog berichten archief

Aanmelden voor Evenwichtig Leven nieuwsbrief

* = verplicht veld

Evenwichtig Leven verstuurd elke maand een nieuwsbrief. Klik hier om naar onze privacy verklaring te gaan.

Zoals ik gisteren al vermeld heb, ik heb meer gekregen dan ik verwachte van deze cursus. In deze cursus gaf je naast engelen ook aandacht aan HSP, (High Sensitive Person) daarover heb ik meer geleerd. Door jouw uitleg en toelichting, begrijp ik (steeds) beter hoe ik als HSP in elkaar zit…Er zijn namelijk niet alleen maar negatieve dingen over HSP, maar er zijn zeker ook positieve dingen. Dit vind ik heel fijn om te weten, hartelijke dank voor deze inspirerende cursus!!
Petra
deelnemer cursus engelen
Groepsmeditaties zijn zoveel krachtiger dan alleen mediteren en het delen van ervaringen versterkt dit. Ik heb veel baat bij de meditatie, verrassend wat het me gebracht heeft.
Marga
deelnemer cursus engelen
Ik kom steeds verschillende dingen tegen waarvan ik denk dat kan geen toeval zijn.
Marie-Jose
deelnemer: cursus engelen