Menu Sluiten

16 maart 2020 Cursus afvallen door groepsconsulten acupunctuur

Start 16 maart 2020

Afvallen door groepsconsult acupunctuur is een motiverende en goedkope methode om op gezond gewicht te komen. Ondanks een gezonde leefstijl, hebben veel mensen toch last van gewichtstoename. Overgewicht kan ontstaan als de organen uit balans zijn of door een verstoorde hormoonhuishouding. De stofwisseling werkt te langzaam waardoor overgewicht ontstaat. Acupunctuur doorbreekt het patroon van vertraagde stofwisseling en verstoorde hormoonhuishouding.  In een groepsconsult acupunctuur kun je ervaringen uitwisselen en elkaar ondersteunen. Samen sta je sterk.  In een groepsconsult is de motivatie om af te vallen sterker dan alleen.

  • Voor iedereen met overgewicht, die wil afvallen
  • max 6 deelnemers

Inschrijven is ook mogelijk via e-mail (info@evenwichtigleven.nl) of per telefoon (06-81501874).

1. Informatie over Chinese Geneeskunde en afvallen
2. Uitwisselen van ervaringen
3. Eenvoudige liggende meditatie oefeningen om in contact met je lichaam te komen
4. Acupunctuurbehandeling en ooracupunctuur en persoonlijk voedingsadvies
5. groepsapp met de meditaties en support (vrijwillig)

1. Informatie over Chinese Geneeskunde en afvallen
2. Uitwisselen van ervaringen
3. Eenvoudige liggende meditatie oefeningen om in contact met je lichaam te komen
4. Acupunctuurbehandeling en ooracupunctuur en persoonlijk voedingsadvies
5. groepsapp met de meditaties en support (vrijwillig)

Het is heel stimulerend om met gelijkgestemde je ervaringen te kunnen delen. Samen kun je elkaar ondersteunen om te werken aan een gezond gewicht. Binnen de groep ben je niet verplicht om je ervaringen te delen met anderen. Sommige mensen houden hun ervaringen liever voor zichzelf andere willen juist graag praten over hun ervaringen. Alles is goed tijdens het groepsconsult afvallen door acupunctuur.

Sommige mensen met overgewicht vinden het soms lastig om een positief lichaamsbeeld van zicht zelf te hebben. Sommige mogen van zichzelf pas nieuwe kleren kopen als ze zijn afgevallen. Met dit gedrag straffen zichzelf en accepteren hun lichaam niet zoals het op dat moment is. Het gevolg is vaak dat het contact met het lichaam afneemt. Hierdoor voelen ze geen eetlust of behoefte om te bewegen om te slapen. Om af te vallen is het belangrijk om in contact te staan met je lichaam. Door eenvoudige liggende meditatie maak je weer contact met je lichaam. Het is daarom fijn om makkelijk zittende kleding aan te hebben tijdens de avonden zoals een joggingbroek.

De helft van de avond worden besteed aan het zetten van naaldjes aan de hand van tong- en polsdiagnose en intakeformulier. Deze blijven gemiddeld 20 minuten zitten. Je ligt op een yogamatje tijdens de behandeling. Acupunctuur doorbreekt het patroon van vertraagde stofwisseling en verstoorde hormoonhuishouding. De acupunctuur maakt het weer mogelijk om af te vallen. info afvallen en acupunctuur
Ooracupunctuur:
Je krijgt een verblijfsnaaldje in je oor wat de hongergevoel remt of wat de stofwisseling stimuleert. Tijdens de behandeling wordt duidelijk welk verblijfsnaaldje geïndiceerd is. Het verblijfsnaaldje blijft maximaal een week zitten in het oor. Op het moment dat je trek hebt kun je het naaldje stimuleren waardoor de trek verdwijnt en de eetlust afneemt.

Je krijgt een persoonlijk voedingsadvies aan de hand van pols- en tongdiagnose en intake-formulier.
De groepsbehandeling
De Vuurvlieg is een mooie grote ruimte waar gemakkelijk groepsconsult kan plaats vinden. De behandeling is met kleren aan. De avonden vinden plaats in ontspannen sfeer waarin ieder zich veilig en gehoord voelt. De groep wordt begeleid door Paula Holtzer. Zij heeft veel ervaring met groepswerk door de cursussen en workshops die ze afgelopen 8 jaar heeft gegeven. Als acupuncturist heeft ze meer dan 10 jaar ervaring. Zij vindt het fijn om haar expertise in een groep te delen, omdat het werken met gelijkgestemden een krachtig middel is voor de deelnemers om gemotiveerd te blijven.

De vorige cursus in januari was door de cursisten als prettig en veilig ervaren. De bijeenkomsten bestonden uit mediatie en acupunctuur en informatie over voeding volgens de 5 elementen. Verder zijn we opzoek gegaan naar het geheim wat je tegenhoudt om af te vallen. Een vrouw is binnen 3 weken 2 kilo afgevallen heeft meer energie. Haar neiging om te snaaien is gestopt. Het is goed om overgewicht te behandelen op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers zich weer volledig kunnen ontspannen in hun lichaam. Dit is een voorwaarde om te kunnen afvallen en je prettig te voelen. De volgende cursus start 16 maart. De cursus valt onder de vergoeding acupunctuur consult.
Inschrijven groepsconsult afvallen
Wil je ook afvallen met acupunctuur? Samen doen is stimulerend.
Schrijf u in

3 maandagavonden 2020 van 19.30 – 22.00 uur

  • 16 maart
  • 23 maart
  • 30 maart

Prijs voor 3 groepsconsulten: €135,-
Het consult acupunctuur wordt vergoed door de zorgverzekeraar, als je acupunctuur in je verzekeringspakket hebt opgenomen.

  • Inclusief thee, lesmateriaal
  • Max 6 deelnemers

Boek hier online uw workshop of cursus!

Het aanmelden kan direct online via het onderstaand weergegeven online formulier. U hoeft slechts op de roze knop [aanvangstijd van de workshop / cursus] te klikken. U kunt online betalen via iDeal. 
Indien u vragen heeft, neemt u dan gerust telefonisch contact op via 06-8150 1874 of per e-mail info@evenwichtigleven.nl 

Posted in Cursussen