Menu Sluiten

Voedingstherapie

Voedingstherapie

Elk mens een eigen uniek spijsverteringssysteem

Voeding is een belangrijke basis voor een goede gezondheid. Voeding heeft invloed op je constitutie en conditie en je geestesgesteldheid. Mijn specialiteit is voeding en Chinese kruiden.
Uit ervaring heb ik gemerkt dat veel mensen baat hebben bij een bijgesteld voedingspatroon. Mensen eten wel vaak gezonde producten, maar deze passen niet bij hun constitutie.

Voeding kun je net als kruiden inzetten op hun kwaliteit wat betreft smaak of energetische waarde. Zo is melk neutraal van smaak en heeft een koude energetische waarde.
Dus voor mensen met een brijerige ontlasting en die last hebben van acne, zorgt melk en andere zuivel producten voor verergering van de klachten.
Zelf gemaakte groentesoep zorgt voor verbetering. Zo heeft elk mens een eigen uniek spijsverteringssysteem dat vraagt om een individuele benadering.
Door middel van voeding kan iemand zelf aan zijn genezingsproces werken.

 

greenpages Lees hier verder over Afvallen met een volwaardige voeding

 

Mjn praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde: ZHONG. De consulten van een ZHONG-lid worden door verschillende verzekeraars vergoed. Voor de declaraties die onder uw aanvullende verzekering vallen, geldt geen eigen risico.