Menu Sluiten

Paula Holtzer

Vanwege mijn gezondheid en turbulente verleden heb ik zelf veel te maken gehad met alternatieve geneeswijze. Via via werd ik gewezen op de mogelijkheid  om de opleiding voor Chinese kruidengeneeskunde te volgen. Aangezien ik er toen al achter was gekomen dat ik zelf hoogsensitief ben, realiseerde ik me dat ik zelf deze aardse kruiden goed kon gebruiken. Na de bevalling van mijn zoon, hebben de Chinese kruiden me dan ook in de maatschappij gehouden. Hierdoor kon ik mijn opleiding afronden.

Volgens de Chinese filosofie is  het de kunst van het leven om in balans te komen met het aardse leven. De aarde wordt vertegenwoordigd door yin en yang symbool.  Het yin yang symbool vertegenwoordigt alle tegenstellingen. Zonder donker ervaar je geen licht.

Als je goed verbonden bent met de energie van de aarde en de hemel kun je met de stroom van het leven meegaan. Dan gaat het leven vanzelf zonder te veel twijfel. Je kunt dan handelen vanuit een innerlijk weten. Tai ji, meditatie, voedingsleer, en de Tao en erover lezen helpen hierbij je weg te vinden.

Yin Yang symbool

De Chinese filosofie is een levensstijl die mijn leven blijft verrijken en er valt altijd weer wat te ontdekken. Binnen mijn werk ervaar ik dat mijn persoonlijke ontwikkeling de kwaliteit van mijn behandelingen versterkt. Door mijn ervaring kan ik patronen sneller door zien en ben ik trefzekerder met de acupunctuurnaalden. Ik vind het boeiend om me op mijn vakgebied te blijven te ontwikkelen. Na de Chinese kruiden opleiding heb ik de acupunctuur opleiding gevolgd. 2015 heb ik de Tuina opleiding. (Chinese massage) met goed gevolg afgerond. Ik geniet van nascholingen en onderhoud graag contacten met collega’s. Ik vind het een uitdaging om cliënten te helpen en om ze weer in hun eigen kracht te zetten. Interview Paula Holtzer in het Nederlands Tijdschrift voor Fytotherapie. 

Mijn praktijk is aangesloten bij de NVA, Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.  De consulten van een NVA-lid worden door verschillende verzekeraars vergoed. Voor de declaraties die onder uw aanvullende verzekering vallen, geldt geen eigen risico.