06-81501874 info@evenwichtigleven.nl Carnotstraat 20 6533 DT Nijmegen

Overig

Overige klachten

Prikkelbare darm syndroom

Prikkelbare darm wordt ook spastische darm genoemd of Irritated Bowel Syndrome, (IBS). Prikkelbare darm komt 2x zo vaak voor bij vrouwen dan bij mannen. Het komt voor bij 10 tot 20% van de bevolking. In de reguliere zorg kan er geen oorzaak worden gevonden voor de pijn in de buik. Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen goed werken bij deze buikklachten.

Lees meer

Carpale tunnel syndroom

Carpale tunnel syndroom is een pijnklacht. Deze wordt veroorzaakt door een beknelling van de zenuw. Het carpale tunnel syndroom geeft dof, titelend of pijnlijk gevoel in de hand en de vingers. Er kan een verdoofd gevoel aan de vingertoppen zijn en er is minder kracht in de handen. In de nacht nemen de klachten over het algemeen toe.

Lees meer

Vitiligo

Vitiligo is goed te behandelen met acupunctuur en Chinese kruiden.
De meeste cliënten hebben volgens de Chinese diagnose bloed, wat niet krachtig genoeg is om de huid te voeden. Vaak gaat het samen met vermoeidheid, droog haar, afbrokkelende nagels en gespannen spieren en pezen.

Lees meer

Allergische Astma

Allergische astma is een chronische aandoening. Het kenmerk is dat de luchtwegvernauwing varieert. Er zijn periodes van vrije ademhaling afgewisseld met piepende ademhaling en benauwdheid of kortademigheid.

Lees meer

Diabetes

Bij diabetes kan het lichaam het bloedsuikergehalte van het lichaam niet meer regelen. De meest voorkomende vorm is diabetes type 2.

Lees meer

Snurken

Snurken is meestal een probleem voor de partner, waarmee je samen slaapt. Ernstige snurken kan samengaan met ademstilstand, slaapapnoe. Dit geeft vermoeidheidsklachten. Snurken is nog een onderwerp van taboe en waarvan uitgegaan wordt dat er niets aan te doen is. Binnen de Chinese geneeskunde zijn er mogelijkheden om deze klacht te behandelen.

Lees meer

Chronische Vermoeidheid Syndroom

Chronische Vermoeidheidssyndroom ( CVS ) of Myalgische Endfalomyelitis (ME ) is te herkennen aan een ernstige vermoeidheid die al langere tijd duurt. CVS komt vaak voor na een griep of de ziekte van Pfeiffer of na een operatie of ongeval. Klachten Ernstige vermoeidheid, gevoel van uitputting Zware ledematen Spierpijnen Concentratie problemen Geheugen problemen Hoofdpijn Eten

Lees meer

Stoppen met roken

Roken is een verslaving. Dat betekent dat je lichamelijke klachten krijgt als je wilt stoppen met roken en het verlangen naar de sigaret blijft houden. Om te stoppen met roken helpt ooracupunctuur.

Lees meer