Menu Sluiten

Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid

Hooggevoelige personen* zijn mensen die alles sterk waarnemen. Zij worden ook wel HSP genoemd of te wel High Sensitive Persoon. Het zijn vaak mensen die intensief leven en soms overspoeld kunnen raken door zowel positieve als negatieve indrukken. Hooggevoeligheid heb je vaak je hele leven lang. Een aantal mensen heeft profijt van deze eigenschap, maar er zijn ook mensen die er juist last van hebben.

 • gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen
 • stress
 • overgevoelig voor harde geluiden
 • niet tegen mensenmassa kunnen of stadsdrukte
 • vermoeidheid
 • slapeloosheid
 • rusteloosheid
 • negatieve energie van anderen of omgeving overnemen
 • pijn van anderen kunnen voelen
 • last van onrechtvaardigheidsgevoel

Deze mensen hebben over het algemeen een sterker paranormaal vermogen dan andere mensen. Het merendeel van hooggevoeligen heeft een duidelijke intuïtie of gave als heldervoelendheid, helderziendheid, helderhorendheid of helderwetenheid. Andere krijgen dromen die vervolgens uitkomen.

Chinese kruidengeneeskunde, voedingsadviezen en/of acupunctuur zorgen voor aarding in elke situatie. Je zult merken dat je meer energie krijgt en meer innerlijke rust, bovendien kan je gevoeligheid voor bepaalde etenswaren verdwijnen en kun je makkelijker voeding verdragen.

De Chinese geneeswijze gaat er vanuit dat ieder mens verbonden is met de aarde en de hemel. Door je te verbinden met de aardse materie kun je beter met de hooggevoeligheid omgaan. Onder aardse materie wordt o.a. verstaan: contact met je lichaam, buikademhaling en voeding. Vaak lukt het wel om te aarden in ontspannen situaties maar niet onder stressvolle omstandigheden. In stress ga je vaak van de buikademhaling naar de borstademhaling en dan verdwijnt je geaardheid. Ook gaat de stem onder stress omhoog terwijl deze, als je goed geaard bent, laag blijft.

buitenspelen is goed om te aarden.

Het is het belangrijk om goed geaard te zijn. Dit lijkt een abstract begrip. Maar het gaat erom dat je in het hier en nu bent en letterlijk en figuurlijk verbonden met moeder aarde. Mensen die last hebben van vermoeidheid kunnen niet goed aarden. Chinese kruiden helpen om weer in je lichamelijke energie te komen. Als je goed geaard bent verdwijnen je lichamelijk klachten en kun je de waarneming reguleren. Je kunt je hooggevoeligheid openstellen, maar je kunt je er ook voor afsluiten.

Chinese kruiden, massage, acupunctuur of voedingsadviezen kunnen de klachten van HSP verminderen en de intuïtie en de sensitiviteit vergroten en reguleren.

Cursus een ontmoeting met je engel   Zeer geschikt voor hooggevoelige mensen of hoogsensitieve mensen

Meer info: Ben ik hooggevoelig?

Waarom willen HSP-ers zo graag helpen?

Weten of een behandeling bij u past? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor kennismakingsconsult. In een half uur tijd krijgt u een goede indruk van de behandeling en weet u meteen of het bij u past.

blog: Hoogsensitieve extra gevoelig voor de verhoging van de resonantiefrequentie van de aarde.

 • *bron: Hoog Sensitieve Personen: Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt, door Dr. Elaine Aron (universitair docent psychologie en psychotherapeute in Amerika)
 • Vergeten bewustzijn, de boodschap van een spiritueel christendom, door Roelof Tichelaar
 • Leven met Hooggevoeligheid, van opgave naar gave, door Susan Marletta-Hart

Online uw afspraak inplannen

Geplaatst in Chinese kruiden, Klachten

Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid is een situatie waarin mensen alles sterk waarnemen. Deze individuen worden ook wel aangeduid als HSP, High Sensitive Persons. Deze personen leiden vaak een zeer intensief leven en overspoeld kunnen worden door positieve en negatieve indrukken. Hooggevoeligheid is meestal present in het gehele leven van degene die er last van heeft. Een aantal mensen weten een positieve draai te geven aan deze aandoening, maar er zijn ook veel mensen die last hebben van deze gevoeligheid.

Hooggevoelige personen zijn meer vatbaar voor externe prikkels en indrukken. Door een combinatie van eigenschappen in het zenuwstelsel en de hersenen, filteren de High Sensitive Persons deze prikkels een stuk uitgebreider en intensiever. Globaal gezien zijn er twee soorten High Sensitive Persons: de introverte en rustige personen (ongeveer 70%) en de extraverte op zoek naar extra prikkels (ongeveer 30%).

De Behandeling

Voor die personen die last hebben van hooggevoeligheid, zijn er een aantal mogelijkheden om dit te behandelen. Via de methoden van Evenwichtig Leven is het mogelijk om aarding te krijgen in elke situatie. Via Chinese kruidengeneeskunde, voedingsadviezen en acupunctuur zul je merken dat je meer innerlijke rust en energie krijgt.

Cursus Hooggevoeligheid
3 maandagavonden van 19.30 – 21.30,  30 maart, 13 april en 27 april 2015