Depressie

geplaatst door str connect | apr, 05, 2013 |
chinese kruiden

Ongeveer een op de vijf mensen lijden aan depressie. Doordat depressieve mensen gedurende een langere periode een verminderde interesse hebben in bijna alle activiteiten, kan dat een negatieve invloed hebben op het lichamelijk, emotioneel en mentaal functioneren.

nergens zin in hebben

Klachten

 • Vermindering van interesse of plezier in alle of bijna alle activiteiten
 • Duidelijke gewichtsafname of –toename.
 • Afgenomen of toegenomen eetlust.
 • Slapeloosheid of overmatige slaap en slaperigheid (hypersomnia).
 • Vrijwel alle dagen vermoeidheid of energieverlies.
 • Zichtbare agitatie of geremdheid, bijvoorbeeld rusteloosheid of vertraagdheid.
 • Afnemend libido.
 • Gevoelens van waardeloosheid of buitensporig schuldgevoel.
 • Afnemen van concentratie,  moeite hebben om beslissingen te nemen.
 • Gedachten aan de dood en/of suïcidale gedachten.

De behandeling

De Chinese Geneeskunde maakt geen onderscheid tussen lichamelijke en emotionele problemen. Maar de Chinese Geneeskunde gaat ervan uit dat elke orgaan zowel een lichamelijk als psychologische functie vertegenwoordigt.

Kennismakingsbehandeling

Weten of een behandeling bij u past? Boek dan een kennismakingsbehandeling. In een half uur tijd krijgt u een goede indruk van de behandeling en weet u meteen of het bij u past. Kijk op deze pagina voor de mogelijkheden.

 • Zo is de milt verantwoordelijk voor de spijsvertering, maar ook voor concentratievermogen en bepalend voor piekeren
 • De nier is verantwoordelijk voor waterhuishouding, (plassen), en seksualiteit. Maar ook voor de veerkracht om met angst om te gaan.
 • De lever is verantwoordelijk voor de glans van het haar, en de sterkte van de nagels, en de helderheid van zien, maar is ook bepalend voor onze gevoelens van depressie of angst.

Door de organen te versterken en te stimuleren met Chinese kruiden, kan iemand zich veel beter gaan voelen. De zin in het leven komt weer terug. Je krijgt weer energie om een vastgelopen patroon te doorbreken. De acupunctuur kan er voor zorgen dat de energie weer vrij in je lichaam kan stromen.  Chinese kruiden en acupunctuur kunnen gebruikt worden naast andere medicijnen.

Praktijkvoorbeeld

De situatie: Man van middelbare leeftijd  met depressie was in overleg met zijn behandelend arts  zijn anti-depressiva aan het afbouwen. Omdat hij bang was voor terugval, kwam hij in behandeling voor Chinese geneeskunde voor lichamelijke en mentale ondersteuning. Hij had last van vermoeidheid: bij opstaan een uur nodig om op gang te komen, om 16.00 flinke inzinking en gaat het liefst om 22.00 naar bed. Wordt om 5.00 in de ochtend wakker en kan vaak niet meer inslapen. Last van astma en prikkelbare darm. En voelde zich onzeker door relatieproblemen.
De behandeling: De man heeft Chinese kruiden en acupunctuur behandelingen gekregen. Hierdoor kreeg hij meer lucht en verbeterde zijn slaap. Hij kreeg al snel meer energie. Hij viel af door het advies om geen zuivel te gebruiken. Door gesprekken kwam zijn zelfvertrouwen terug.
Resultaat: Binnen 2 maanden voelde hij zich weer zo krachtig dat hij het gevoel had het leven weer aan te kunnen. Zijn plezier in zijn leven was terug gekomen, ondanks het verdriet wat hij nog moest verwerken.

Referentie:

Voor mij had Paula de juiste mix van een tikkeltje eigenwijsheid en heel veel aandacht. Aandacht voor de analyse van het ‘probleem’, maar ook aandacht voor de mens. Gezien worden! Een voorwaarde om te kunnen groeien. Niet alleen werd ik aan het denken gezet, maar ze bracht me ook in beweging. De naalden hadden een spectaculair positief effect: de energie begon te stromen en ik voelde weer vrolijkheid. En met de juiste dosis provocerende uitspraken werd ik wakker geschud uit mijn ‘comfort zone’, losgemaakt van mijn denkfouten en vrij gemaakt om te zoeken naar mijn eigen gevoel en innerlijke kracht. En dan nog die schaterende lach! Aanstekelijk. Heerlijk relativerend. Ook een voorwaarde voor groei: er is niet alleen maar kommer en kwel.

Publicaties

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat behandeling met Chinese kruiden een overwegend positief effect heeft bij depressie en geen bijwerkingen veroorzaakt. 

 

TAGS :