Menu Sluiten

Chronische Vermoeidheid Syndroom

Meditatie yoga

Long- Covid en Chronische Vermoeidheidssyndroom (CVS) of Myalgische Endfalomyelitis (ME) zijn te herkennen aan een ernstige vermoeidheid die al langere tijd duurt.  CVS komt vaak voor na een griep, COVID-19 of de ziekte van Pfeiffer of na een operatie of ongeval. Long-Covid ontstaat na een Coronabesmetting. Clienten hebben last van vermoeidheid en kortademigheid. Uit onderzoek en in mijn praktijk is gebleken dat dit goed te behandelen is met acupunctuur en Chinese kruiden.

Publicatie

The efficacy of acupuncture for improving the side effects of COVID-19 western medicine treatments ,  

Huang KY, Chang C, Hsu CH,  juli 2020, Pubmed

Uit dit onderzoek blijkt dat de bijwerkingen van COVID -19 vaccinatie effectief kunnen worden behandeld met acupunctuur.

  • Ernstige vermoeidheid, gevoel van uitputting
  • Zware ledematen
  • geen of verminderde reuk
  • Spierpijnen
  • Concentratie problemen
  • Geheugen problemen
  • Hoofdpijn
  • Eten valt zwaar

In de reguliere geneeskunde is de oorzaak nodig is om effectief te kunnen behandelen en heeft hier geen behandeling voor. De Chinese geneeskunde stelt een diagnose gebaseerd op het gehele lichamelijke patroon, en kan daarom over het algemeen Long Covid en CVS goed behandelen met acupunctuur. 

Weten of een behandeling bij u past? Boek een kennismakingsconsult. In een half uur tijd krijgt u een goede indruk van de behandeling en weet u meteen of het bij u past.

Een wetenschappelijk onderzoek bij ME patiënten, waarbij de ene helft acupunctuur kreeg met naalden en de andere helft dezelfde punten werden aangeraakt maar niet de huid ingingen. De behandelde groep had significant beter resultaat dan de controle groep. Conclusie: Acupunctuur is een effectieve manier om ME of CFS te behandelen.

Een wetenschappelijk onderzoek naar 2 Chinese kruiden formules en CVS. De ene helft van de groep kreeg beide formules zo nodig aangepast aan de persoon, dan andere helft kreeg ATP. De behandelde groep was 85% hersteld en in de controlegroep 26,5%.
Conclusie: De Chinese kruiden formules BuzhongYiqi Decoction in Combination with Xiaochaihu Decoction geven een opmerkelijke verbetering van de klachten bij cliënten met CVS

Online uw afspraak inplannen

Geplaatst in Chinese kruiden, Klachten