06-81501874 info@evenwichtigleven.nl Carnotstraat 20 6533 DT Nijmegen

Emotionele klachten

Emotionele klachten

Seksueel misbruik

De laatste tijd staat seksueel misbruik vooral in de aandacht door misbruik binnen de kerk. Ook is er steeds meer bekend over de ernstige gevolgen van seksueel misbruik. Bij seksueel misbruik gaat het om seksuele handelingen binnnen een afhankelijkheidsrelatie. Bijvoorbeeld tussen volwassene en kind, tussen arts en patiënt, tussen verzorgende en verzorgde. Binnen mijn praktijk heb ik een werkwijze ontwikkeld waarin ik mensen die seksueel misbruikt zijn, kan helpen om weer in hun kracht te komen.

Lees meer

Overgewicht

Overgewicht ontstaat niet altijd door te veel te eten. Het kan ook door voeding die niet in balans is of door ongezonde gewoontes. Afvallen helpt al door volwaardige voeding te gebruiken. Maar ondanks een gezonde leefstijl, hebben meer mensen toch last van gewichtstoename.

Lees meer

Depressie

Ongeveer een op de vijf mensen lijden aan depressie. Doordat depressieve mensen gedurende een langere periode een verminderde interesse hebben in bijna alle activiteiten, kan dat een negatieve invloed hebben op het lichamelijk, emotioneel en mentaal functioneren.

Lees meer

Oorsuizen of tinnitus

Oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd, is last hebben van een geluid dat continue aanwezig is. Het komt vaak voor dat mensen met deze klacht hier weinig last van hebben en er om deze reden geen aandacht aan besteden. Maar het kan ook voorkomen dat u zich bewust bent van het geluid en helemaal gek wordt

Lees meer

Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid heb je vaak je hele leven lang. Een aantal mensen heeft profijt van deze eigenschap, maar er zijn ook mensen die er juist last van hebben.

Lees meer

Stress

Stress hebben we allemaal wel eens last van. Stress kan verschillende oorzaken hebben. Bij de een zorgt werkdruk voor stress, bij de ander ontstaat stress door spanning in de relatie of gezin. Tijdelijke stress is niet erg, dat maakt je alert en actief. Bijvoorbeeld: je kind is ziek, je baas heeft een deadline voor je.

Lees meer

Slapeloosheid

Wist u dat ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking last heeft van slapeloosheid? Slapeloosheid gaat samen met een te grote hersenactiviteit. Slaap kunnen we niet afdwingen

Lees meer