Menu Sluiten

Corona protocol

Corona Protocol

Wij als acupuncturisten zijn verheugd dat we weer kunnen werken en u kunnen helpen bij uw klachten. Acupunctuur is uitstekende behandeling om weer tot rust te komen. De overheid heeft toestemming gegeven om weer aan het werk te kunnen dat betekent dat het veilig genoeg is om te behandelen. Alleen gebeurt dit volgens het Corona protocol voor onze gezondheid. Dat betekent dat we alleen kunnen behandelen als er geen verhoogd risico op besmetting met Corona bestaat. Als besloten wordt een behandeling te starten, moeten strikte hygiënemaatregelen worden gevolgd door therapeut en cliënt. We volgen hierbij de algemene richtlijnen van het RIVM. Daarbij houden we zoveel mogelijk 1,5 m afstand. 

Corona protocol acupunctuur

Triageformulier
Als u een afspraak online maakt, ontvangt u per mail een Triage formulier. Het triageformulier helpt om verspreiding van Covid-19 te voorkomen en a.d.h.v. het formulier wordt beoordeeld of het verantwoord is om te behandelen.  Daarin wordt o.a. gevraagd of u klachtenvrij bent.

Entree

De agenda is nu zo ingedeeld dat er een buffertijd tussen de afspraken zit. De wachtkamer is nu zo ingericht dat cliënten elkaar niet treffen. Bij binnenkomst reinigt u uw handen. Er liggen geen tijdschriften klaar ivm hygiëne en er is ook geen kopje thee

Toilet
Uw wordt verzocht om minimaal gebruik te maken van de toilet en zonodig dit graag van te voren melden

Behandelkamer:

  • U zit bij de intake verder van de tafel dan gewoonlijk om de 1,5 m te behouden.
  • Er is bij elke behandeling nieuw papier op de behandeltafel en u kunt uw eigen meegebrachte handdoeken daarop leggen.
  • Voor het gezicht gedeelte worden wegwerp doekjes gebruikt, (diposables face covers)
  • na elke behandeling worden de oppervlaktes die met de handen aangeraakt worden gereinigd. 

Therapeut:

  • Elke ochtend meet ik mijn temperatuur en polssnelheid. Indien deze verhoogd is wordt de afspraak verschoven.
  • Bij symptomen passend bij Covid-19 wordt de afspraak verschoven. 
  • Persoonlijke Beschermingsmiddelen  (PMB) zijn niet verplicht. Uit voorzorg gebruik ik bij elke cliënten nieuwe medische wegwerp handschoenen. Deze zijn geen vervanging van de handhygiëne. Als ik werk binnen de 1,5  gebruik ik een mondkapje max 3 uur achtereen. Tussentijds op-en afzetten mag alleen als de buitenkant van het masker geheel niet wordt aangeraakt door handen of oppervlakken. 

Dit is een samenvatting van het Corona-protocol volgens de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, NVA.
Als wij, therapeut en cliënt ons aan de richtlijnen van het RIVM houden en ons gezonde verstand gebruiken, kunnen we ervoor zorgen dat we veilig werken. Ik ga vol vertrouwen weer aan het werk en zie u graag tegemoet.