Menu Sluiten

Slapeloosheid

slapeloosheid

Slapeloosheid

Wist u dat ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking last heeft van slapeloosheid? Slapeloosheid gaat samen met een te grote hersenactiviteit. Slaap kunnen we niet afdwingen, maar wel kunnen we de voorwaarden creëren om rustig te slapen. De basis hiervoor is ontspanning, daardoor daalt de hersenactiviteit. Je lichaam kan dan makkelijker in slaap overgaan.

 • problemen met in-, doorslapen
 • vroeg wakker worden en niet meer inslapen
 • een aantal keren wakker worden per nacht
 • wakker worden van nacht zweten of plassen.
 • dromen of nachtmerries
 • vermoeidheid
 • hoofdpijn
 • verminderde concentratie

 

Over het algemeen hebben mensen met slaapproblemen moeite om hun lichaam te ontspannen. Ook al doe je nog zo goed je oefeningen en volg je de instructies op van een dvd of CD, je valt niet in slaap. Een lichaam kan gedurende een langere tijd van stress of ziekte zo uit balans raken, waardoor het niet meer automatisch in ontspanning komt.

Mensen met last van slapeloosheid, hebben allemaal een verschillend patroon. De een heeft klachten van niet in en doorslapen en te vroeg wakker worden en vermoeidheid. Een ander persoon wordt steeds wakker door opvliegers en nachtzweten. Omdat bij elke cliënt een persoonlijke Chinese kruiden formule wordt samengesteld, is de combinatie van Chinese kruiden en acupunctuur een sterke actie om de vicieuze cirkel van slapeloosheid te doorbreken.
Bij kinderen zorgt massage en of acupunctuur voor het terugbrengen van hyperactiviteit. Chinese kruiden helpen goed bij inslapen. Chinese kruiden kunnen een lichaam voeden wat uitgeput is na een lange tijd last te hebben gehad van slapeloosheid. De acupunctuur zorgt ervoor dat blokkades in de energiebanen worden opgelost.Tijdens de behandeling bespreken we in overleg wat je zelf kan doen om je slaappatroon te verbeteren; slaappositie, Feng shui (inrichting van de slaapkamer), voeding en alcohol, drukpuntmassage, hooggevoeligheid, slaap- en kalmeringsmiddelen, melatonine.

Weten of een behandeling bij u past? Boek een kennismakingsconsult acupunctuur. In een half uur tijd krijgt u een goede indruk van de behandeling en weet u meteen of het bij u past.

De situatie: Een vrouw is al haar hele leven een slechte slaper. Maar de laatste 10 jaar kan ze niet goed inslapen. Ze wordt meestal rond 2.00 wakker en heeft daarna alleen nog hazenslaapjes. Sinds 1,5 jaar heeft ze last van haar enkels. Het is alsof er touwtjes rond haar enkels zitten en deze geven een branderig gevoel.  De pijn in haar enkels verstoord haar slaap.
De behandeling: De vrouw heb ik behandeld met Chinese kruiden om de tekorten in het lichaam op te vullen. Verder massage om de doorstroming in de benen te vergroten en acupunctuur.
Resultaat: Er waren al snel verbeteringen, zo had ze geen hoofdpijn meer in de ochtend en gebruikte ze al snel geen pijnstillers meer. De pijn in de enkels werd al snel minder maar bleef een op en neer gaan. Als laatste verbeterde de slaap en nu kan ze redelijk goed doorslapen.

Een paar jaar geleden kreeg ik last van pijn in de benen, het meeste rond de enkels. Brandende pijn en het voelde net als touwtjes rond de enkels heel strak aangetrokken werden, vooral ’s nachts als je benen tot rust komen. Vaak lag ik met mijn benen boven op het dekbed. Ik kreeg Paula’s adres door van iemand die ook naar haar toe ging. Door alle behandelingen, massages op plekken waar blokkades waren paste ze acupunctuur toe. Daar is Paula heel precies in om op de pijnplekken een naaldje te zetten. De Chinese kruiden die ze ook iedere keer weer aanpast, de ene keer van die minder en van de anderen wat meer, steeds weer opnieuw aanpassen.
Ik ben goed opgeknapt en heb niet veel pijn meer. ‘s Nachts  kan ik weer goed slapen. Hennie Schouten Lubberts uit Brummen.

Ik ben mijn hele leven eigenlijk al een slechte slaper. Maar een aantal maanden geleden werd de slapeloosheid zo erg, dat het mijn leven enorm beheerste. Ik sliep maar heel kort, werd vaak voor 4.00 uur al wakker en het lukte dan niet meer om door te slapen. Het werd tijd om hulp te zoeken. Via mijn schoonfamilie hoorde ik positieve ervaringen door behandelingen van Paula, op deze manier ben ik dus bij Paula terecht gekomen.  Ik heb Chinese kruiden gekregen en diverse massages, van vooral schouders en nek om spanningen hierin te verminderen. Daarnaast heeft Paula op deze plekken ook acupunctuur toegepast. Mijn slaappatroon verbeterde langzaamaan. Ik merkte dat ik overdag en ’s nachts minder last had van spanningen, waardoor het slapen beter ging. Ik kan nu langer door slapen en als ik wakker word lukt het me ook beter om verder te slapen. 

 • Voetenbadje voor het slapen gaan
 • Na 22.00 geen beeldscherm activiteit
 • Een donkere kamer, met verduisteringsgordijnen

Online uw afspraak inplannen

Geplaatst in Acupunctuur, Chinese kruiden, Klachten