Menu Sluiten

16 sept. 2019 Hoogsensitiviteit en meditatie

hooggevoeligheid

maandag 16 september 2019

De workshop hoogsensitiviteit en meditatie helpt je leren omgaan met hooggevoeligheid. Hooggevoelige mensen worden ook wel Hoog Sensitieve Personen genoemd. (HSP). Hooggevoelige kunnen aanvoelen wat anderen nodig hebben, of wat hun problemen zijn. HSP-ers kunnen overspoeld raken door zowel negatieve of positieve prikkels. Hierdoor kunnen ze last hebben van vermoeidheid, slecht slapen, darmklachten, piekeren en stress. Om op je hooggevoeligheid te kunnen vertrouwen is het belangrijk om te weten wat van je zelf is en wat bij de ander hoort. In deze workshop leer in je eigen kracht te staan.

 • Hooggevoelige of hoogsensitieve mensen, HSP
 • ouders van hoogsensitieve kinderen
 • iedereen die meer over het onderwerp wil weten
 • Informatie en uitwisseling over Hoogsensitiviteit:
  De Chinese geneeskunde heeft goede technieken die zorgen voor goede aarding van het lichaam. De Chinese filosofie helpt je om ontspannen in het leven te kunnen staan. Deze kennis en vaardigheden heeft me geholpen om met mijn hoogsensitiviteit te leren omgaan. Dit wil ik graag met jullie delen.
  Het uitwisselen met gelijkgestemde geeft inzichten die je verder kunnen helpen.
 • Chinese meditatie de Hemelse kringloop. De meditatie is zittend op een stoel. We laten ons inspireren door prachtige Tarot kaarten.

We besteden aandacht aan:

 • Wat betekent hooggevoeligheid voor jou?
 • leren omgaan met onrechtvaardigheidsgevoel
 • Bescherming en afvoeren van negativiteit
 • leren afsluiten voor prikkels
 • Verbinding maken met je lichaam
 • Aura en chakra reinigen en vitaliseren
 • leren vertrouwen op je hoogsensitiviteit

Het leren omgaan met hooggevoeligheid is een proces. Samenwerken met met gelijkgestemden kan je helpen in je proces leren omgaan met je hoogsensitiviteit.

Uit onderzoek* blijkt dat er absoluut verband staat tussen mediteren en paranormale vermogens. Door meditatie zijn de golfbanen tussen de linker en de rechtere hersenhelft beter gesynchroniseerd. Hierdoor blijkt de paranormale gave toe te nemen. De Chinese meditatie de Hemelsekringloop zorgt ervoor dat je contact maakt met je lichaam en goed geaard bent. Hierdoor kun je boodschappen van de hemel ontvangen en zorgt voor meer vertrouwen in jezelf en je hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit.

*blz.195, Doreen Virtue; Het pad van de lichtwerker.

Het geven van workshop en cursussen over hooggevoeligheid doe ik al enige jaren. In de loop der jaren heb ik leren vertrouwen in mijn hooggevoeligheid. Het heeft zich ontwikkeld als helderhorendheid, helderwetenheid, helderziendheid en heldervoelendheid. Hierdoor kan ik mijn weg in het leven makkelijker vinden. Deze ervaring wil ik graag delen met anderen.

 • Het leuke aan de cursus vind ik dat Paula geen zweverig type is.
  De cursus heeft me meer inzicht in mijzelf en mijn leven gegeven. Voor de cursus had ik een uitgesproken hekel aan mediteren, nu doe ik het dagelijks.
  Marga
 • Door de meditatieavond ben ik in actie gekomen om mijn doelen te verwezenlijken. De engelenkaarten gaven goede tips en dingen om over na te denken. Ik had er een foto van gemaakt en heb er regelmatig weer op gekeken als hou vast. Tijdens de avond heb ik contact gehad met engelen en met mijn overleden oma’s en zoon. Dit had mij erg emotioneel gemaakt voor een paar dagen, zo mooi. Sindsdien is er een soort rust over mij heen gekomen en weet ik dat ze bij mij zijn. De locatie was prachtig. Paula en de andere cursisten waren warm en vriendelijk en er heerste een veilige, positieve sfeer.
  Jara
 • Door de uitleg en toelichting in de cursus, begrijp ik (steeds) beter hoe ik als HSP in elkaar zit… Er zijn namelijk niet alleen maar negatieve dingen over HSP, maar er zijn zeker ook positieve dingen. Dit vind ik heel fijn om te weten, hartelijke dank voor deze inspirerende cursus!!
Geplaatst in Chinese kruiden