Menu Sluiten

Eczeem

Eczeem

Wanneer eczeem erfelijk is, wordt het constitutioneel of atopisch eczeem genoemd. Vaak gaat dit samen met astma en rinitis. Het eczeem ontstaat meestal in het 1e levensjaar en wordt ook wel dauwworm genoemd. Het kan zich ook op latere leeftijd uiten. Een andere vorm van eczeem kan ook ontstaan naar een griep of door voeding en wordt vaak verergert door stress.

  • rode opgezette huid
  • heel veel jeuk
  • vochtblaasjes
  • droge schilferige huid

Eczeem is goed te behandelen met Chinese kruiden en acupunctuur. Er wordt een diagnose vastgesteld, waarbij de Chinese kruiden en acupunctuurbehandeling wordt bepaald.

Weten of een behandeling bij u past? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsconsult In een half uur tijd krijgt u een goede indruk van de behandeling en weet u meteen of het bij u past.

Een middelbare scholiere die eczeem heeft vanaf haar geboorte. Door het eczeem op haar armen durfde ze niet te zwemmen en droeg ze zelfs in de zomer lange mouwen. Door de Chinese kruiden en acupunctuur samen met voedingsadviezen heb ik haar van het eczeem kunnen afhelpen.

18-03-2011de huid is geïrriteerd, droog lichte huiduitslag en jeuk

de huid is geïrriteerd, droog lichte huiduitslag en jeuk

18-04-2011 de huid is rustig en geen jeuk na een maand behandeling acupunctuur en Chinese kruiden

de huid is rustig en geen jeuk na een maand behandeling acupunctuur en Chinese kruiden

Wetenschappelijk onderzoek naar eczeem bij kinderen met Chinese kruiden. Een dubbelblind onderzoek waarbij de behandelde groep Chinese kruiden voor 8 weken kreeg en de placebo groep niet.  De behandelde groep reageerde opmerkelijk beter dan de placebo groep, wat klinisch waardevolle informatie geeft.

Conclusie: het gebruik van Chinese kruiden is effectief  bij eczeem. 

Online uw afspraak inplannen

Geplaatst in Acupunctuur, Chinese kruiden, Klachten