Menu Sluiten

Diabetes

gemberwortelthee bij verkoudheid

Bij diabetes kan het lichaam het bloedsuikergehalte van het lichaam niet meer goed regelen. De meest voorkomende vorm is diabetes type 2. Het lichaam maakt nog wel insuline, maar het lijkt ongevoeliger voor het hormoon. Vroeger kwam diabetes alleen voor bij ouderen maar tegenwoordig door de ongezonde leefstijl krijgen mensen de ziekte op steeds jongere leeftijd. Diabetes wordt onderschat. Mensen denken een pilletje en dan is alles onder controle. Diabetes is een ziekte waar je de hele dag mee bezig bent. Soms gaat het goed, en soms is het lastig om de bloedsuikerspiegel constant te houden. Als de bloedsuikerspiegel constant is heb je genoeg energie voor je dagelijkse bezigheden en voel je je prettig en vrolijk. Is de bloedspiegel te hoog dan kan dit bijvoorbeeld tot woede uitbarstingen lijden of geïrriteerdheid om iets kleins. Is de bloedsuiker te laag dan kan dit vermoeidheid geven. Acupunctuur kan je helpen om je prettig te voelen en energiek en om de diabetes onder controle te krijgen. In mijn praktijk heb ik ook mensen van diabetes medicijnen afgekregen en voelen zij zich weer gezond. 

  • Maag darmklachten; misselijkheid, verstopping, diarree en opgeblazen gevoel
  • Huidklachten; droge huid, verkleuringen of minder pigment
  • Depressie
  • Gewrichtsproblemen.
  • Hoge bloeddruk
  • Gewichtsproblemen
  • vermoeidheid

De Chinese kruiden ondersteunen het reguleren van de bloedsuikerspiegel en reduceren ontstekingsreacties. Tevens richt Chinese geneeskunde zich op het ondersteunen van bijkomende klachten. Bij diabetes is het belangrijk dat de cliënt onder controle van de reguliere gezondheidszorg staat, zodat er een goede afstemming is van de reguliere medicijnen. Chinese kruiden en acupunctuur kunnen ingezet worden naast de reguliere medicijnen. Bij diabetes 2 kunnen de Chinese kruiden en acupunctuur verbetering geven van de gezondheid. In de praktijk merk ik dat cliënten minder insuline nodig hebben en dat de suikerspiegel beter constant blijft. De behandelingen verminderen stress en ondersteunen bij het verbeteren van lifestyle. Cliënten voelen zich vitaler door behandelingen van acupunctuur en Chinese kruiden.

Weten of een behandeling bij u past? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsconsult. In een half uur tijd krijgt u een goede indruk van de behandeling en weet u meteen of het bij u past.

Verslag van Fred Rutgers 5 maart 2014
Net weer afgebeuld door Rick van Fysiofit Eerbeek. Maar ach no pain no gain! Dus we gaan gewoon door! Met hulp van Paula Holtzer en haar acupunctuur en chinese kruiden ben ik inmiddels ook al 18 kilo kwijt. Paula heeft mij geholpen om betere keuzes te maken qua eten en haar kruiden en naalden helpen echt! Daarom eet ik nu beter en slimmer brood. Het zuurdesem Speltbrood zorgt ervoor dat in lekkerder en ook minder eet en door het spelt in plaats van tarwe heb ik ook een gelijkmatigere spijsvertering en als diabeet een stabieler bloedsuiker niveau! Dank  Paula voor je steun, tips en inspiratie!

Wetenschappelijk onderzoek naar diabetes in relatie tot ontstekingen en het gebruik  van Chinese kruiden.
Conclusie: Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat diabetes samengaat met ontstekingsreacties en bevestigt dat het gebruik van Chinese kruiden effectief is bij diabetes.

Online uw afspraak inplannen

Geplaatst in Chinese kruiden, Klachten, Klachten homepage