Menu Sluiten

Depressie

depressie

Depressie

Ongeveer een op de vijf mensen lijdt aan depressie. Depressieve mensen hebben verminderde interesse in bijna alle activiteiten. Deze passiviteit kan een negatieve invloed hebben op je dagelijks leven. Als je gedurende een tijd niet meer naar je werk kunt en ziek thuis bent, kun je in een isolement raken. Je voelt je eenzaam. Je hebt nergens zin in. 

 • nergens zin in hebben
 • gewichtsafname of –toename.
 • Afgenomen of toegenomen eetlust.
 • Slapeloosheid of overmatige slaap
 • vermoeidheid
 • rusteloosheid of geïrriteerdheid
 • Afnemend libido
 • Gevoelens van waardeloosheid of schuldgevoel
 • Afnemen van concentratie,  moeite hebben om beslissingen te nemen.
 • Gedachten aan de dood en/of suïcidale gedachten.

De Chinese Geneeskunde maakt geen onderscheid tussen lichamelijke en emotionele problemen. De Chinese geneeskunde gaat ervan uit als de organen in balans zijn, de emoties ook vanzelf in balans komen.

 • De milt draagt zorg voor de spijsvertering, maar zorgt ook voor concentratievermogen
 • De nier regelt de waterhuishouding, (plassen) en voor de veerkracht om met angst om te gaan.
 • De lever zorgt voor de glans van het haar, sterke nagels, maar is ook bepalend voor onze gevoelens van depressie of boosheid.

Door de organen te versterken en te stimuleren met Chinese kruiden, kan iemand zich veel beter gaan voelen. De zin in het leven komt weer terug. Je krijgt weer energie om een vastgelopen patroon te doorbreken. De acupunctuur kan er voor zorgen dat de energie weer vrij in je lichaam kan stromen.  Chinese kruiden en acupunctuur kunnen gebruikt worden naast andere medicijnen.

Weten of een behandeling bij u past? Maak een kennismakingsconsult a €40,-. In een half uur tijd krijgt u een goede indruk van de behandeling en weet u meteen of het bij u past.

De situatie: Man van middelbare leeftijd  met depressie was in overleg met zijn behandelend arts  zijn anti-depressiva aan het afbouwen. Omdat hij bang was voor terugval, kwam hij in behandeling voor Chinese geneeskunde voor lichamelijke en mentale ondersteuning. Hij had last van vermoeidheid en in-en doorslapen. Hij voelde zich onzeker door relatieproblemen.
De behandeling: De man heeft Chinese kruiden en acupunctuur behandelingen gekregen. Hierdoor  verbeterde zijn slaap en kreeg hij al snel meer energie.
Resultaat: Binnen 2 maanden voelde hij zich weer zo krachtig dat hij het gevoel had het leven weer aan te kunnen. Zijn plezier in zijn leven was terug gekomen, ondanks het verdriet wat hij nog moest verwerken.

Voor mij had Paula de juiste mix van een tikkeltje eigenwijsheid en heel veel aandacht. Aandacht voor de analyse van het ‘probleem’, maar ook aandacht voor de mens. Gezien worden! Een voorwaarde om te kunnen groeien. Niet alleen werd ik aan het denken gezet, maar ze bracht me ook in beweging. De naalden hadden een spectaculair positief effect: de energie begon te stromen en ik voelde weer vrolijkheid. En met de juiste dosis provocerende uitspraken werd ik wakker geschud uit mijn ‘comfort zone’, losgemaakt van mijn denkfouten en vrij gemaakt om te zoeken naar mijn eigen gevoel en innerlijke kracht. En dan nog die schaterende lach! Aanstekelijk. Heerlijk relativerend. Ook een voorwaarde voor groei: er is niet alleen maar kommer en kwel.

“Ik kwam bij Paula voor heupklachten en huidklachten als gevolg van afbouw antidepressivum. Zij heeft mij goed geholpen, de klachten zijn vrij snel over gegaan.  Wat ik prettig vond aan de behandeling is de combinatie van snel en effectief aanpakken en tegelijkertijd stilstaan bij de holistische kijk op de klachten. Ik kan Paula aanbevelen.”

 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat behandeling met Chinese kruiden een overwegend positief effect heeft bij depressie en geen bijwerkingen veroorzaakt. 

 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de behandeling met antidepressiva en acupunctuur effectiever is dan met antidepressiva alleen.

Online uw afspraak inplannen

Geplaatst in Chinese kruiden, Klachten