Menu Sluiten

Allergische Astma

Allergische astma is een chronische aandoening. Het kenmerk is dat de luchtwegvernauwing varieert. Er zijn periodes van vrije ademhaling afgewisseld met piepende ademhaling en benauwdheid of kortademigheid. Deze aanvallen worden bij een allergische reactie veroorzaakt door prikkels van buitenaf. Dit kan zijn rook, pollen of inspanning, stress of emotie. Hoe vaak astma-aanvallen opkomen en hoe lang ze duren, verschilt per patiënt. Sommige patiënten hebben maar een paar aanvallen per jaar van enkele uren, anderen kunnen er steeds opnieuw, bijna onafgebroken, last van hebben.

  • Fluitende en bemoeilijkte ademhaling
  • Kortademigheid
  • Hoesten
  • Astma aanvallen van benauwdheid en of  piepende ademhaling, hoesten

De aanvallen worden volgens de Traditionele Chinese geneeskunde gezien als een gevolg van damp wat veroorzaakt word door hitte of koude in het systeem. Tussen de aanvallen door kan er sprake zijn van een zwakke milt, long en of nier energie. De behandeling bestaat uit het oplossen van slijm en damp.  Tevens worden de organen zoals de milt en longen versterkt waardoor er geen slijmvorming meer plaats vindt.  Als de nier een rolt speelt kun je dat bijvoorbeeld merken dat je nachtelijk moet urineren, overdag veelvuldig plassen en  gevoel van koude. Ook door kruiden en acupunctuur kan je de functie van de nieren verbeteren.

Weten of een behandeling bij u past? Boek dan een kennismakingsbehandeling. In een half uur tijd krijgt u een goede indruk van de behandeling en weet u meteen of het bij u past.

De situatie: Cliënt kwam met bronchitisklachten. Dit betekende voor hem geen lucht bij inspanning en veel last van benauwdheid en piepende ademhaling. Op hoesten van slijm en regelmatig  sinusitis. Snurken en last van vermoeidheid.  En hooikoorts.
Behandeling: Door behandeling met Chinese kruiden en acupunctuur verminderde de benauwdheid snel. De benauwdheid werd veroorzaakt door damp in longen.  In zijn geval ontstond de damp door een zwakke maag milt systeem.  Als de milt zwak is heb je geen zuivere vertering en komt de weerslag van de stofwisseling als slijm in de longen.
Resultaat: De Chinese kruiden en de acupunctuur verbeterde de functie van de stofwisseling waardoor de benauwdheid verdween.  Geen last meer van hooikoorts. Hierdoor kreeg hij meer energie en voelde zich weer vitaal.

Ik had vele klachten zoals, lusteloosheid, heel snel grote blauwe plekken na stoten van het lichaam, bronchitis, hooikoorts, om de 2 a 3 maanden voorhoofd holte ontsteking, altijd verkouden en vooral heel erg snel vermoeid. Ook had ik toen ik 20 jaar was een hersenzenuwontsteking (Trigeminusneuralgie) gehad waardoor mijn rechterkant van mijn gezicht verlamd is geweest en bij vermoeidheid was dit duidelijk te zien. Ik had voor mezelf daar geen vrede mee met al deze klachten om zo verder te leven en ben eigenlijk continu aan het zoeken geweest naar levens verrijkende ‘middelen’. Ik gebruikte dagelijks vele pillen voor bronchitis en hooikoorts en moest voor het sporten altijd een extra ‘shot’ nemen om toch enigszins normaal te kunnen sporten zonder ‘piepende bijgeluiden vanaf de longen’.

Toen ben ik, zo’n 4 jaar geleden, bij Paula Holtzer terecht gekomen en vanaf het eerste contact met vooral kruiden ben ik me eigenlijk stukje bij beetje beter gaan voelen. Ook ben ik acupunctuur erbij gaan doen en wat me opviel dat klachten verdwenen, hoe gek het ook klinkt voor een leek. Voor mij geldt deze behandelwijze meer als naar een dokter gaan. Als voorbeeld haal ik altijd aan, toen ik een soort tennis elleboog had, met een flink ei op mijn elleboog. Bij de dokter gekomen zei deze dat ik moest rusten en verder het de tijd moest geven. Bij Paula aangekomen heeft ze mij 3 behandelingen gegeven met acupunctuur en ook rond de elleboog wat naaldjes gezet. na zo’n 3 behandelingen waren de klachten verdwenen, hoe gek het ook klinkt. Het is moeilijk iemand te overtuigen dat acupunctuur en kruiden (alternatieve geneeswijze) heel goed kan helpen bij het verhelpen van vele menselijke klachten. Nu heb ik het laatste ½ jaar géén behandelingen meer gehad en ik moet zeggen dat mijn lichaam, schijnbaar veel zelf heeft overgenomen, want ik slik nog steeds géén pillen voor hooikoorts, bronchitis, ik kan zaalvoetballen zonder pillen en extra ‘shots’ en alle opgenoemde klachten zijn zo goed als verdwenen. Het enige wat nooit zal verdwijnen is de verlamming in het gezicht, want dat is een zenuw kwestie die zelfs deze geneeswijze niet kan verhelpen, alleen kan en is het wel geminimaliseerd. Verder zijn de medicijn kosten voor mij geminimaliseerd wat duidelijk is te merken in mijn portemonnee Als herinnering voor mezelf heb ik een ½ jaar geleden een tattoo laten zetten van het Ying – Yang teken met daaronder de namen van mijn kinderen, wat voor mij het meeste betekend en heeft betekend.

Ik zal iedereen, net zoals ik al vele personen heb doorverwezen, aanraden om acupunctuur bij Paula Holtzer te ondergaan.

Bedankt en groeten, Maurice Peters.

De studie bestaat uit een vergelijking van de ene helft van de groep Astma patiënten met een behandeling met prednison en placebo kruidenformule en de andere helft met placebo prednison en kruidenformule. Het resultaat van de behandeling liep niet ver uiteen. De Chinese kruiden hebben als voordeel geen bijwerkingen te hebben wat prednison wel heeft. 

Online uw afspraak inplannen

Geplaatst in Chinese kruiden, Klachten