Menu Sluiten

Workshop de Chinese voedingsleer en biologische voeding

Biologische voeding

Binnenkort Zondag in april 10.00 - 13.00 U

Voor iedereen: 

Heerlijke land

De ochtend  wordt georganiseerd door Ingrid Loman, initiatiefnemer en tuinder bij zelfoogstmoestuin Het Heerlijke land en Paula Holtzer, acupuncturist en voedingsdeskundige op het gebied van de Chinese voedingsleer. De workshop is voor iedereen die meer over gezonde en eerlijke voeding wilt weten. Veel mensen verdwalen in alle diëten. Deze ochtend bestaat uit een theoretisch deel over de Chinese Voedingsleer. Deze voedingsleer zorgt voor een gezonde levensstijl die je vitaal en krachtig maakt. Het tweede gedeelte van de ochtend bezoeken we “Het Heerlijke land”, zelfoogstmoestuin. Ingrid licht toe wat het belang is van biologische voeding en hoe deze in balans is met de  natuur. Gezonde voeding verhoogt de weerstand en vergroot de de levenslust.  Er is ruim gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij de thee en koffie en de gezamenlijke lunch. 

De Chinese voedingsleer

is een levensstijl die zorgt voor een lang en gezond leven. De 5 elementen en de 5 smaken zorgen voor een gebalanceerde maaltijd.De 5 elementen corresponderen met de 5 smaken: zuur, bitter, zoet, scherp, zout. De zure smaak geeft voor een samentrekkende beweging.  Iemand die een citroen eet, kan een samentrekkend mondje geven. De zure smaak wordt in het eten gebruikt en voorkomt dat we teveel eten. Als alle 5 smaken in het eten goed vertegenwoordigd zijn ervaren we de maaltijd als bevredigend en lekker. Het gebruik van kruiden in het eten is niet alleen omdat het lekker is, de werking van de kruiden bevordert ook de stofwisseling van soms zware voedingsmiddelen. Zo zorgt bonenkruid ervoor dat we geen last van winderigheid krijgen. 

Wat zegt de Chinese voedingsleer over biologische voeding?

Verwarmende en verkoelende voedingsmiddelen.
Yoghurt en ongekookte muesli hebben een verkoelende energetische werking en kunnen daarom beter niet veelvuldig in de winter worden gegeten. Deze producten kunnen zorgen voor kouwelijkheid, veelvuldig plassen, vocht vasthouden, opgeblazen gevoel. In de winter kun je de ochtend beginnen met soep of havervlokken of gewoon brood met een kopje thee. Deze ontbijten zijn verwarmend voor het lichaam en makkelijk te verteren. Hierdoor blijf je op het juiste gewicht en voel je je krachtig.

Lekker biologische recept volgens de Chinese voedingsleer uitwerken en  bespreken

Binnen de workshop worden verschillende principes van de Chinese voedingsleer uitgelegd. wat een andere kijk op voeding geeft.

Bij het heerlijke land geloven we dat gezondheid in hoge mate bijdraagt aan je geluk. Een lekkere maaltijd met pure ingrediënten, na een wandeling in de frisse buitenlucht maakt je blij.

Wat is biologische voeding?

Kies je voor biologische voeding dan kies je voor landbouw die zorg draagt voor bodem en milieu, voor onze gezondheid en die van onze kinderen.

In de moestuin van Het heerlijke land telen we groenten en kruiden op natuurlijke wijze in een vruchtbare, levende bodem met warmte en licht van de zon, en de hulp van alles wat leeft in, op en boven de grond. Dit geeft de gewassen een goede weerstand en levert een voedingsrijke en smakelijke oogst op. Kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zijn hierbij overbodig. 

Hoe dat precies in zijn werk gaat, kun je zelf zien. Immers, op Het heerlijke land oogst je zelf. 
Door zelf te oogsten, eet je altijd vers en van het seizoen. Het komt uit de buurt en legt de kortste weg af tussen de tuin en je bord.

Behalve biologische groenten kun je bij Het heerlijke land ook biologische zuivel, kaas en vlees uit je buurt afhalen. Hiervoor werken we samen met vereniging Slowfood Rijnzoet meer info 

 

Aan het eind van de ochtend  is een gezamenlijke lunch. Deze zal bestaan uit zelfgemaakte soep en overheerlijke salade  afkomstig van het Heerlijke land. Tijdens de lunch en de koffie en thee pauzes is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen en voor gezellig samen zijn.  

10.00 Inloop met koffie en thee

10.15 lezing Chinese voedingsleer

11.00 Lezing Biologische voeding van de zelfoogst moestuin

11.30 Rondleiding moestuin

12.00 Lunch met producten van het Heerlijke land

13.00 Afsluiting

Na afloop kun je een persoonlijk voedingsadvies krijgen. Deze wordt vastgesteld vastgesteld aan de hand van tong- en pols diagnose. 

Zondagdag in april 2021, datum volgt binnenkort
van 10.00 – 13.00

Prijs: € nog onbekend

incl. thee koffie
incl lunch 

max 15 deelnemers

Het Heerlijke land

Het Heerlijke land

Sint Jacobsweg bij 13a
6581 KM Malden (Nijmegen)0638407388

Locatie Landgoedgrootstal

 

Boek hier online uw workshop of cursus!

Het aanmelden kan direct online via het onderstaand weergegeven online formulier. Selecteer de juiste maand door op ‘>’ te klikken. U hoeft daarna slechts op de roze knop [aanvangstijd van de workshop / cursus] te klikken. U betaalt via iDeal.

Online agenda workshops

Indien u vragen heeft over het boeken van cursus of workshop of liever niet online betaalt, neemt u dan gerust telefonisch contact op via 06-8150 1874 of per
e-mail info@evenwichtigleven.nl

Geplaatst inChinese cursus