Menu Sluiten

Tinnitus en acupunctuur

donderdag 19 november 2020

De workshop tinnitus en acupunctuur is een informatieve en goedkope manier om te ontdekken wat de Chinese geneeskunde voor jou tinnitus of oorsuizen kan betekenen. Tinnitus of oorsuizen is voor iedereen anders. Sommige hebben nauwelijks last van oorsuizen, anderen worden er gek van. Tinnitus is een symptoom dat aangeeft dat je lichaam uit balans is. Voor de een kan oorsuizen ontstaan na een griep of na een knal en bij een ander is het oorsuizen aan beide oren langzaam ontstaan. Bij de een heeft het oorsuizen het geluid van een hoge pieptoon van het testbeeld van de tv en bij een ander is het een lage bromtoon. De Chinese geneeskunde bepaalt jou persoonlijke Chinese diagnose en kan door de juiste behandeling van acupunctuur, Chinese kruiden, massage en moxa in een groot aantal gevallen verbetering geven. In veel gevallen verergert stress de klachten. Op deze avond kijken wat de Chinese geneeskunde voor jou persoonlijk kan betekenen.  

  • Voor iedereen met tinnitus of oorsuizen
  • max 6 deelnemers

Inschrijven is ook mogelijk via e-mail (info@evenwichtigleven.nl) of per telefoon (06-81501874).

In mijn praktijk heb ik al veel mensen met tinnitus met goed resultaat behandeld. Een aantal zijn van de tinnitus afgekomen en bij andere is het oorsuizen dermate verbeterd dat ze weer hun sociaal leven kunnen oppakken. 
Tijdens de avond krijg je een ooracupunctuur behandeling, wat je helpt om de tinnitus te verminderen. Samen komen is stimulerend omdat je met gelijkgestemde ervaringen kunt delen. Tijdens de avond krijg je informatie over tinnitus en gaan we samen mediteren. 

Het is heel stimulerend om met gelijkgestemde je ervaringen te kunnen delen. Samen kun je elkaar ondersteunen om te werken aan een gezond lichaam. Binnen de groep ben je niet verplicht om je ervaringen te delen met anderen. Sommige mensen houden hun ervaringen liever voor zichzelf andere willen juist graag praten over hun ervaringen. Alles is goed tijdens het groepsconsult afvallen door acupunctuur

De Vuurvlieg is een mooie grote ruimte waar gemakkelijk groepsconsult kan plaats vinden. De behandeling is met kleren aan. De avonden vinden plaats in ontspannen sfeer waarin ieder zich veilig en gehoord voelt. De groep wordt begeleid door Paula Holtzer. Zij heeft veel ervaring met groepswerk door de cursussen en workshops die ze afgelopen 8 jaar heeft gegeven. Als acupuncturist heeft ze meer dan 10 jaar ervaring. Zij vindt het fijn om haar expertise in een groep te delen, omdat het werken met gelijkgestemden een krachtig middel is voor de deelnemers om gemotiveerd te blijven.

Sommige mensen met tinnitus vinden het moeilijk te accepteren dat ze last van oorsuizen hebben. Hierdoor ontstaat stress en verergert de tinnitus.  Om met tinnitus te leren omgaan is  het belangrijk om in contact te staan met je lichaam. Door eenvoudige liggende meditatie maak je weer contact met je lichaam. Het is daarom fijn om makkelijk zittende kleding aan te hebben tijdens de avonden zoals een joggingbroek.

Acupunctuurbehandeling: Een gedeelte van de avond worden besteed aan tong- en polsdiagnose en een vragenlijst. Hierdoor kan er een indicatie gegeven worden wat de Chinese geneeskunde voor jou kan betekenen.  Acupunctuur doorbreekt het patroon van verstoorde energie en kan tinnitus verhelpen. 
Ooracupunctuur: Je krijgt een verblijfsnaaldje in je oor waardoor je beter met de tinnitus kan omgaan. Tijdens de behandeling wordt duidelijk welk verblijfsnaaldje geïndiceerd is. Het verblijfsnaaldje blijft maximaal een week zitten in het oor. Het herstelt de balans van het lichaam waardoor het mogelijk wordt om minder last van tinnitus te hebben.  

samen afvallen met acupunctuur

donderdagavond 19 nov 2020 van 19.30 – 22.00 uur

€ 45,- aanmelden boeken via de site. 
Het consult acupunctuur wordt vergoed door de zorgverzekeraar, als je acupunctuur in je verzekeringspakket hebt opgenomen.

  • Inclusief thee en lesmateriaal
  • Max 6 deelnemers

De Vuurvlieg, NIjmegen

Centrum de Vuurvlieg
Tweede Oude Heselaan 179A 
6542 VE Nijmegen

Gratis parkeren en 7 min lopen vanaf CS Nijmegen

www.devuurvlieg.nl

Boek hier online uw workshop of cursus!

Het aanmelden kan direct online via het onderstaand weergegeven online formulier. Selecteer de juiste maand door op ‘>’ te klikken. U hoeft slechts op de roze knop [aanvangstijd van de workshop / cursus] te klikken. U kunt online betalen via iDeal. 

Online agenda workshops
Indien u vragen heeft, neemt u dan gerust telefonisch contact op via 06-8150 1874 of per e-mail info@evenwichtigleven.nl

één losse avond à € 45,- of per keer aanmelden kan via de site. 

Geplaatst inChinese cursus