Menu Sluiten

Stoptober: samen stoppen met roken en acupunctuur

stoppen met roken

Donderdag 1 oktober 2020 19:30 - 22:00

Stoppen met roken door groepsconsult acupunctuur is een motiverende en goedkope methode om te stoppen met roken. Ooracupunctuur is een effectieve methode om te stoppen met roken. Je hebt geen last van ontwenningsverschijnselen. In een groepsconsult acupunctuur kun je ervaringen uitwisselen en elkaar ondersteunen. Samen sta je sterk.  In een groepsconsult is de motivatie om te stoppen sterker dan alleen. Deze dag is het volle maan, de perfecte timing om los te komen van je sigaret. 

  • Voor iedereen die wil stoppen met roken
  • max 9 deelnemers

Inschrijven is ook mogelijk via e-mail (info@evenwichtigleven.nl) of per telefoon (06-81501874).

Tijdens de avond krijg je een acupunctuur behandeling om je lichaam te resetten. Samen stoppen met roken is stimulerend omdat je met gelijkgestemden het zelfde doel hebt. Tijdens de avond zorgen we ervoor dat je een duidelijke overtuiging hebt om te stoppen met roken. We doen een meditatie waarbij onze intentie op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau gelijk is. Het verblijfsnaaldje  wat je in je oor krijgt helpt de volgende dagen om blijvend te stoppen. 

Het is heel stimulerend om met gelijkgestemde je ervaringen te kunnen delen. Samen kun je elkaar ondersteunen om te stoppen met roken. Binnen de groep ben je niet verplicht om je ervaringen te delen met anderen. Sommige mensen houden hun ervaringen liever voor zichzelf andere willen juist graag praten over hun ervaringen. Alles is goed tijdens het groepsconsult samen stoppen met roken. De Vuurvlieg is een mooie grote ruimte waar gemakkelijk groepsconsult kan plaats vinden. De behandeling is met kleren aan. De avonden vinden plaats in ontspannen sfeer waarin ieder zich veilig en gehoord voelt. De groep wordt begeleid door Paula Holtzer. Zij heeft veel ervaring met groepswerk door de cursussen en workshops die ze afgelopen 8 jaar heeft gegeven. Als acupuncturist heeft ze meer dan 10 jaar ervaring. Zij vindt het fijn om haar expertise in een groep te delen, omdat het werken met gelijkgestemden een krachtig middel is voor de deelnemers om gemotiveerd te blijven.

Om te stoppen met roken is het belangrijk dat je intentie om te stoppen op lichamelijk, emotioneel en spiritueel gelijk is en op een lijn staat. Door de meditatie maak je contact met je lichaam. Emotionele belemmeringen worden  erkend en kunnen tijdens de volle maan makkelijk worden los gelaten. Ook als je nooit gemediteerd hebt en je twijfels over mediteren hebt, is het goed om dit een keer te ervaren. Het is fijn om makkelijk zittende kleding aan te hebben tijdens de avonden zoals een joggingbroek.

Acupunctuurbehandeling: De helft van de avond worden besteed aan het zetten van naaldjes in het oor. Deze blijven gemiddeld 20 minuten zitten. Je zit op een stoel tijdens de behandeling. Acupunctuur doorbreekt het patroon van verslaving. 
Ooracupunctuur: Je krijgt een verblijfsnaaldje in je oor wat de dwang om te roken stopt.  Tijdens de behandeling wordt duidelijk welk verblijfsnaaldje geïndiceerd is. Het verblijfsnaaldje blijft maximaal een week zitten in het oor. Op het moment dat je wilt roken kun je het naaldje stimuleren waardoor de dwang om te roken verdwijnt.

Je krijgt voedingsadvies die is gebaseerd op de Chinese voedingsleer. Veel mensen die stoppen met roken zijn bang om in gewicht toe te nemen. Met het juiste voedingsadvies kan dit voorkomen worden. 

donderdag 1 oktober 2020 van 19.30 – 22.00 uur

Volle maan

 € 45,- 
Het consult acupunctuur wordt vergoed door de zorgverzekeraar, als je acupunctuur in je verzekeringspakket hebt opgenomen.

  • Inclusief thee en lesmateriaal
  • Max 9 deelnemers

De Vuurvlieg, NIjmegen

Centrum de Vuurvlieg
Tweede Oude Heselaan 179A 
6542 VE Nijmegen

Gratis parkeren en 7 min lopen vanaf CS Nijmegen

www.devuurvlieg.nl

Boek hier online uw workshop of cursus!

Het aanmelden kan direct online via het onderstaand weergegeven online formulier. Selecteer de juiste maand door op ‘>’ te klikken. U hoeft slechts op de roze knop [aanvangstijd van de workshop / cursus] te klikken. U kunt online betalen via iDeal. 

Online agenda workshops
Indien u vragen heeft, neemt u dan gerust telefonisch contact op via 06-8150 1874 of per e-mail info@evenwichtigleven.nl

 

Geplaatst inChinese cursus