Menu Sluiten

Workshop diabetes omkeren met acupunctuur

Diabetes omkeren

woensdag 28 oktober 2020

Groepsconsult acupunctuur is een informatieve en goedkope manier om te starten met diabetes II om te keren. Diabetes is een auto-immuunziekte die zelfs met insuline gebruik niet altijd even makkelijk te reguleren is. Ondanks een gezonde leefstijl houden veel diabeten een wisselende suikerspiegel en met wisselende stemmingen en vermoeidheid tot gevolg. Afvallen voor mensen met diabetes is ook ingewikkeld omdat de stofwisseling is verstoord. Acupunctuur doorbreekt het patroon van vertraagde stofwisseling en verstoorde hormoonhuishouding. In een groepsconsult acupunctuur kun je ervaringen uitwisselen en elkaar ondersteunen. Samen sta je sterk.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat diabetes type II omkeerbaar is. Met acupunctuur en zo nodig Chinese kruiden kan de vicieuze cirkel waarin diabeten terecht zijn gekomen omgekeerd worden.

 • Voor iedereen met diabetes type 2
 • max 6 deelnemers

Inschrijven is ook mogelijk via e-mail (info@evenwichtigleven.nl) of per telefoon (06-81501874).

In mijn praktijk heb ik al veel mensen met diabetes met goed resultaat behandeld. Een aantal zijn van de diabetes afgekomen en bij andere is de bloedsuikerspiegel lager geworden en meer in balans, waardoor ze zich energieker en beter in hun vel voelen.
Tijdens de avond krijg je een acupunctuur behandeling om je stofwisseling te resetten. Samen komen is stimulerend omdat je met gelijkgestemde ervaringen kunt delen. Tijdens de avond krijg je informatie over voeding volgens de Chinese voedingsleer en wat jezelf kunt doen om diabetes om te keren of te stabiliseren.  

Het is heel stimulerend om met gelijkgestemde je ervaringen te kunnen delen. Samen kun je elkaar ondersteunen om te werken aan een gezond lichaam. Binnen de groep ben je niet verplicht om je ervaringen te delen met anderen. Sommige mensen houden hun ervaringen liever voor zichzelf andere willen juist graag praten over hun ervaringen. Alles is goed tijdens het groepsconsult afvallen door acupunctuur

De Vuurvlieg is een mooie grote ruimte waar gemakkelijk groepsconsult kan plaats vinden. De behandeling is met kleren aan. De avonden vinden plaats in ontspannen sfeer waarin ieder zich veilig en gehoord voelt. De groep wordt begeleid door Paula Holtzer. Zij heeft veel ervaring met groepswerk door de cursussen en workshops die ze afgelopen 8 jaar heeft gegeven. Als acupuncturist heeft ze meer dan 10 jaar ervaring. Zij vindt het fijn om haar expertise in een groep te delen, omdat het werken met gelijkgestemden een krachtig middel is voor de deelnemers om gemotiveerd te blijven.

Sommige mensen met diabetes vinden het moeilijk te accepteren dat ze moeten spuiten of medicijnen moeten slikken. Met dit gedrag straffen zichzelf en accepteren hun lichaam niet zoals het op dat moment is. Het gevolg is vaak dat het contact met het lichaam afneemt. De behoefte om de diabetes onder controle te houden neemt af. Om diabetes om te keren is  het belangrijk om in contact te staan met je lichaam. Door eenvoudige liggende meditatie maak je weer contact met je lichaam. Het is daarom fijn om makkelijk zittende kleding aan te hebben tijdens de avonden zoals een joggingbroek.

Acupunctuurbehandeling: De helft van de avond worden besteed aan het zetten van naaldjes aan de hand van tong- en polsdiagnose en intakeformulier. Deze blijven gemiddeld 20 minuten zitten. Je ligt op een yogamatje tijdens de behandeling. Acupunctuur doorbreekt het patroon van verstoorde hormoonhuishouding. Acupunctuur maakt het mogelijk om diabetes om te keren
Ooracupunctuur: Je krijgt een verblijfsnaaldje in je oor wat de stofwisseling stimuleert. Tijdens de behandeling wordt duidelijk welk verblijfsnaaldje geïndiceerd is. Het verblijfsnaaldje blijft maximaal een week zitten in het oor. Het herstelt de balans van het lichaam waardoor het mogelijk wordt om diabetes om te keren. 

Je krijgt een persoonlijk voedingsadvies aan de hand van pols- en tongdiagnose en intake-formulier. Het voedingsadvies is gebaseerd op de Chinese voedingsleer.

De vorige cursus was samen afvallen met acupunctuur in januari was door de cursisten als prettig en veilig ervaren. De opbouw van de cursus samen afvallen is gelijk aan de workshop diabetes omkeren met acupunctuur. De bijeenkomsten bestonden uit mediatie en acupunctuur en informatie over voeding volgens de 5 elementen. Verder zijn we opzoek gegaan naar het geheim wat je tegenhoudt om af te vallen. Een vrouw is binnen 3 weken 2 kilo afgevallen heeft meer energie. Haar neiging om te snaaien is gestopt. Het is goed om overgewicht te behandelen op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers zich weer volledig kunnen ontspannen in hun lichaam. Dit is een voorwaarde om te kunnen afvallen en je prettig te voelen. 

 • Reactie deelneemsters:
  Een hele fijne cursus waarbij je leert op een andere manier naar voeding en naar jezelf te kijken in een prettige en veilige ruimte.
 • Ik voelde me super veilig om mezelf bloot te geven op emotioneel niveau
 • Goed voor mezelf leren zorgen
 • We zijn nu een paar weken verder en de cursus is aardig ingedaald.
  Ik ben zo blij dat ik gewoon kan eten zoveel ik wil voor mijn gevoel, zonder me daar schuldig onder te voelen. En nu dus op mijn gewone kcal inname zit en niet structureel te weinig. Ik ben niet meer mistig in mijn hoofd, heb meer energie, heb bijna geen middagdutjes meer en slaap ook regelmatig nachten door. Enne mijn gewicht is stabiel zakt zelfs iets.

Wil je ook afvallen met acupunctuur? Samen doen is stimulerend.

samen afvallen met acupunctuur

woensdag avond 28 okt 2020 van 19.30 – 22.00 uur

 

€ 45,- aanmelden boeken via de site. 
Het consult acupunctuur wordt vergoed door de zorgverzekeraar, als je acupunctuur in je verzekeringspakket hebt opgenomen.

 • Inclusief thee en lesmateriaal
 • Max 6 deelnemers

De Vuurvlieg, NIjmegen

Centrum de Vuurvlieg
Tweede Oude Heselaan 179A 
6542 VE Nijmegen

Gratis parkeren en 7 min lopen vanaf CS Nijmegen

www.devuurvlieg.nl

Boek hier online uw workshop of cursus!

Het aanmelden kan direct online via het onderstaand weergegeven online formulier. Selecteer de juiste maand door op ‘>’ te klikken. U hoeft slechts op de roze knop [aanvangstijd van de workshop / cursus] te klikken. U kunt online betalen via iDeal. 

Online agenda workshops
Indien u vragen heeft, neemt u dan gerust telefonisch contact op via 06-8150 1874 of per e-mail info@evenwichtigleven.nl

één losse avond à € 45,- of per keer aanmelden kan via de site. 

Geplaatst inChinese cursus