Menu Sluiten

Zonnewende Vuurfeest Volle maan 2021

13 juni volle maan en padua

Vandaag is het volle maan en wordt vanuit oudsher het zonnewende feest gevierd. Het is ook de dag dat Johannes de Doper is geboren. Hij wordt herdacht om zijn Vuurkracht. Op het hoogtepunt van de zonnestand kan het licht dieper in ons indalen. We ervaren ons levensgeluk makkelijker als de zon op zijn krachtigst is. De zon voedt niet alleen de planten maar ook het hart van de mens.Tegenwoordig wordt dat gezegd van 21 juni de langste dag is en de dag van de zonnewende. Vanuit oude gewoontes wordt het Jansvuur ontstoken om boze geesten af te wenden en negativiteit uit te bannen.

De traditie St Jansvuur vieren

Op het heerlijke land zelfoogst moestuin ga ik deze traditie vieren, door je ballast in het vuur los te laten. Het is een krachtige zonnewende omdat het ook volle maan is. Na een meditatie schrijven we in een paar zinnen op wat we willen loslaten, zoals het verdriet om een geliefde, of de boosheid en frustraties op je werk of studie, of je vermoeidheid of andere lichamelijke klachten. We laten deze opgeschreven gedachten los door de papiertjes in het Sint Jansvuur te gooien. Het verleden loslaten kan lastig lijken, maar het kan ook heel bevrijdend zijn. Een einde betekent altijd een nieuw begin. Daarna gaan we na inspirerende engelenkaarten en een krachtige meditatie onze vurige hartsverlangens op schrijven waar we blij van worden. En als je het niet weet waar je blij van wordt, dan vraag je om vreugde en liefde in je hart en dan komt het vanzelf naar je toe. Wie schrijft die blijft. Door je gedachten uit te schrijven en uit te spreken bekrachtig je wat je graag wilt, is er veel kans is dat je hartverlangens uitkomen. We kunnen ook altijd vragen of om iets beters. Soms kunnen we nog niet voorstellen wat voor moois op onze weg te wachten staat.

Workshop Engelen meditatie en HSP

In de workshop engelen ervaar je dat de engelen je zullen helpen loslaten zodat je energiek en vol levenslust het leven tegemoet gaat. Je kunt je leven veranderen door je gedachten te veranderen. Engelen geven veiligheid en bescherming. Engelen zijn de boodschappers van de hemel en zij helpen je op je pad hier op aarde.

Workshop maandag 28 juni of 5 of 12 juli

Geplaatst in Blog