Menu Sluiten

Week van de Acupunctuur 2023: Mijn ervaringen met Acupunctuur en Tuina Massage

week van de acupunctuur

20 jaar Evenwichtigleven met acupunctuur, Chinese kruiden en Tuina massage

Dit jaar is bijzonder voor mij, want ‘Evenwichtig Leven’ bestaat 20 jaar. Wat een mijlpaal! Al 13 jaar oefen ik met passie het vak van acupuncturist uit en inmiddels ben ik ook al 8 jaar actief als Tuina massage therapeut. Wat begon als een solopraktijk als Chinese kruiden therapeut, heeft zich door de jaren heen uitgebreid met een veelzijdig aanbod van behandelingen. Onlangs heb ik acupunctuur zonder naalden toegevoegd. Dit is een Aura Chakra behandeling met orgonenergie. Het is een genot om terug te kijken en te zien hoe mijn praktijk is gegroeid.
Elke dag in mijn praktijk is een bevestiging van mijn keuze voor dit beroep. “Het is zo’n dankbaar werk om mijn expertise in te zetten om mensen met diverse klachten te helpen”, zeg ik vaak. Door de jaren heen heb ik heb ik vele mensen begeleid op hun zoektocht naar genezing en welzijn.

Week van de acupunctuur

Binnenkort, van 13 t/m 17 november 2023, vieren we de “Week van de Acupunctuur”. Deze week heeft een speciale plek in mijn hart. Acupunctuur, in 2010 door de UNESCO erkend als werelderfgoed, heeft me zoveel gebracht. Vooral het behandelen van mensen met lage rugpijn is iets wat ik met veel toewijding doe. Als elektricien van het menselijk lichaam, help ik de energetische circuits te herstellen. Rugpijn wordt effectief behandeld met acupunctuur, waarbij ik focus op pijnbestrijding en spierontspanning. Voor herstel is beweeglijkheid essentieel. Naast directe symptomen, kijk ik naar onderliggende oorzaken zoals stress en vermoeidheid voor een holistische aanpak. Door energieblokkades op te heffen en de rug te versterken met specifieke acupunctuurpunten, bevorder ik het zelfherstellend vermogen van het lichaam en herstel ik de balans. Dit vermindert klachten en voorkomt terugkeer van rugpijn.

Acupunctuur lage rugpijn

Acupunctuur en klachten bij de menopauze

Ik ben ook ontzettend dankbaar voor de twee bijzondere dames die ik onlangs heb mogen behandelen. Met ernstige menopauzeklachten kwamen ze binnen en na slechts twee sessies waren hun klachten en hun opvliegers volledig verdwenen. Het is belangrijk om te benadrukken dat acupunctuur het inzetten van de menopauze niet kan vertragen of stopzetten. Echter, uit diverse wetenschappelijke studies blijkt wel dat acupunctuur effectief kan zijn bij het behandelen van bepaalde symptomen die gerelateerd zijn aan de menopauze. Het is altijd inspirerend om te zien hoe deze eeuwenoude behandelmethode zulke directe en positieve effecten kan hebben op het welzijn van mijn patiënten.

opvliegers
opvliegers

Elke acupunctuursessie brengt je een stap dichter bij een evenwichtig leven

Ik nodig jullie uit om samen de “Week van de Acupunctuur” te vieren en zou graag jullie ervaringen en verhalen horen. Voor diegenen die de helende kracht van acupunctuur willen ervaren: mijn deur bij ‘Evenwichtig Leven’ staat altijd voor jullie open. Mijn praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Plan hier online je afspraak

 

Geplaatst in Blog