Menu Sluiten

Wanneer is een kind Hooggevoelig?

Een kind is hoogsensitief als het extra gevoelig is voor prikkels. Ze kunnen gevoelig zijn voor prikkels zoals geluid, sfeer en de stemming van anderen maar ook voor etiketjes in kleding.

Alle kinderen tot het 7e jaar zijn hooggevoelig. Na het 7e levensjaar gaat de wereld van magie voorbij en leren de meeste kinderen alleen nog om te gaan met alles wat tastbaar is. Hooggevoelige kinderen blijven na het 7e jaar het vermogen houden om met hun 6e zintuig informatie waar te nemen. Deze kinderen raken in de war als mensen iets anders zeggen dan dat ze denken of vinden. Bijvoorbeeld als iemand zegt dat ze dat goed gedaan hebben, maar als die persoon dat van binnen niet meent dan raakt het kind in de war. Hoogsensitieve kinderen voelen wanneer de lichaamstaal niet overeenkomt met wat iemand zegt. Ze hebben dan moeite om die persoon te vertrouwen, omdat hij in hun ogen niet eerlijk is.
Hoogsensitieve kinderen kunnen vaak niet goed tegen chaos of harde geluiden. Gymlessen kunnen daarom soms stressvol voor hooggevoelige kinderen zijn.

De meest voorkomende klacht van hoogsensitieve kinderen is dat ze snel overprikkeld zijn. Als hooggevoelige kinderen overprikkeld raken kunnen ze:

  • makkelijk een woede-uitbarsting krijgen.
  • concentratieproblemen hebben
  • slaapproblemen hebben.
  • slechte eetlust hebben of darmklachten
  • vermoeid zijn
  • vaak hebben ze last van eenzaamheid vanwege onbegrip,
  • eczeem, allergie of andere huidaandoeningen

Hooggevoelige kinderen zitten vaak los in het fysieke lichaam. De geest en het lichaam zijn niet goed met elkaar verbonden en reageren niet synchroon. De kinderen zijn over het algemeen niet goed geaard en kunnen spanningen niet goed loslaten. Ze zijn als een soort spons die de spanning uit de omgeving opnemen. Hierdoor gebeurt het vaak dat het kind moe uit school komt.

Kinderen die hooggevoelig zijn scannen onbewust de omgeving met hun 6e zintuig. Bijvoorbeeld kinderen die gepest zijn in hun leven hebben altijd hun antenne aanstaan om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurd. Doordat de antenne aanstaat vallen ze op en zijn zij juist een makkelijk object om te pesten. Dit gaat allemaal op onbewust niveau bij de dader en slachtoffer. Je kent het gezegde “waar je bang voor bent gebeurd”. Doordat je bang bent zend je een bepaalde energie uit die andere aanvoelen. Hierdoor weten anderen waar je zwakke plek is. Kinderen kunnen leren hun antenne of 6e zintuig uit te zetten. De hoogsensitieve kinderen willen graag gezien worden in hun kwaliteiten. Als kinderen vertrouwen op hun eigen waarnemingen kunnen ze vol zelf vertrouwen het leven door.

informatie avond Hooggevoeligheid 
Er wordt uitgelegd wat hooggevoeligheid is en hoe je kunt afsluiten voor negativiteit en en hoe je hooggevoeligheid als kracht kunt gebruiken.

Geplaatst in Blog, Klachten