Menu Sluiten

Waarom is havermelk niet gezond?

havermelk

Havermelk is een bewerkt product. Tijdens de bewerking wordt zetmeel in de havervlokken afgebroken tot moutsuikers. Moutsuikers worden vele malen sneller opgenomen in je bloed dan gewone suiker. Havermelk en ander melk afkomstig van granen zijn niet goed voor de bloedsuikerspiegel en zeker niet voor mensen met diabetes.

Havermelk is een suikerbom

Uitingen als ‘geen toegevoegde suikers’ of ‘suikervrij’ zou dus per direct verandert moeten worden naar: ‘Suikers gemaakt van enzymatisch afgebroken haverzetmeel’. Dat zou eerlijk zijn. Meer info

Mijn advies is om gezond te leven en om op gewicht te blijven, is zo min mogelijk bewerkte producten gebruiken. In onbewerkte producten zitten geen toevoegingen waar je dik van wordt of die je lichaam niet goed kan verwerken. Als je in de ochtend havermout wilt eten dan kun je deze het beste aanmaken met water en even koken. Je krijgt dan een echte pap. Hierbij is het lekker om stukjes appel, kaneel en rozijnen toe te voegen. Alle plantaardige melk, zoals havermelk en rijstemelk is bewerkt en bevat een hoge concentratie suiker.

Meer info over gezonde voeding 

Meer info over workshop gezonde leefstijl en afvallen

Zuivel zorgt voor lichamelijke klachten

 

 

Geplaatst in Blog