Menu Sluiten

Waarom is groene thee gezond?

De thee is groen met een blauwe weerspiegeling. Door haar kleur is de thee genoemd naar de blauw groene draak Oolong. Groene thee staat in China en Taiwan bekend om haar gezondheidsbevorderende en levensverlengende eigenschappen. Afgelopen maand was groene thee ook weer in het nieuws vanwege het wonder van Grietje. Een man gaf zijn dementerende vrouw Grietjes elke dag groene thee en ze werd weer helder van geest, sliep weer door en haar incontinentie verdween.

Groene thee bevat polyfenolen. Dit zijn zeer krachtige antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen. Deze polyfenolen en andere belangrijke vitamines en mineralen verklaren het feit dat groene thee gezondheidsbevorderende en levensverlengde eigenschappen heeft. Groene thee verlaagt de bloeddruk, helpt tegen vermoeidheid, overgewicht  en bevordert afvallen.

De werking van de groene thee hangt af van de kwaliteit van de groene bladeren en het bewerkingsproces. Zowel ongefermenteerde en gefermenteerde groene thee zijn heerlijk van smaak.  Fermenteren is een proces van drogen waardoor de kleur van de groene thee verandert in zwart. Het proces van fermentatie is bij de Oolong thee een lichte bewerking waardoor de thee haar oorspronkelijke smaak behouden heeft.  De gefermenteerde thee bevat minder cafeïne dan de ongefermenteerde thee. De bewerkingen van de thee is bepalend voor de smaak.

De onbewerkte groene thee heeft haar geneeskrachtige werking beter bewaard dan de licht gefermentereerde Oolong thee. De ongefermenteerde groene thee heeft een zachtere smaak dan de gefermenteerde. Bij goede kwaliteit thee ontrollen de bladeren zich als je er heet water opgooit. En zie je mooie groene bladeren, met een perfect aroma en een heerlijke smaak.

Geplaatst in Blog, Chinese kruiden, Klachten, Voedingsadvies