Menu Sluiten

Waar komen al die klachten toch vandaan?

Ivonne Meeuwsen
  • ‘Ik heb mijn hele leven al last van hoofdpijn’
  • ‘Waarom tref ik altijd een verkeerde partner?’
  • ‘Hoe komt het toch dat ik altijd zo’n pijn heb tijdens mijn menstruatie?
  • Waarom val ik niet af?
  • Waarom is het de geslachtsgemeenschap altijd zo pijnlijk?
  • Geen zin om te vrijen?
  • Vaginisme?

 

De link tussen klachten en seksueel misbruik

Veel mensen die seksueel misbruikt zijn, leggen de link niet tussen klachten en hun verleden van seksueel misbruik. Het is immers al zolang geleden, denken ze dan. Of ‘Het was maar één keer’ of ‘Ik heb er zelf toch aan meegewerkt?’ Toch zijn veel lichamelijke, psychische en sociale problemen te herleiden tot juist dat éne moment waarop de tijd bevroor. Wanneer je de link legt, vallen de puzzelstukjes op zijn plek. ‘Oh, dus doordat ik als kind misbruikt ben, voel ik me aangetrokken tot een bepaald type man?’ ‘Eigenlijk wel logisch dat mijn menstruatie zo problematisch is, gezien mijn geschiedenis. ”Dat ik niet kan ontspannen en altijd hoofdpijn heb, komt dus doordat ik sinds het misbruik altijd op mijn hoede ben.’

 

Begeleiding door Ivonne meeuwsen

In mijn praktijk als online coach heb ik dit al honderden keren meegemaakt. De langetermijngevolgen van seksueel misbruik zijn in feite redelijk voorspelbaar, met als belangrijkste kenmerk dat het meestal véél klachten zijn. Je kunt je halve leven zoet zijn met het aanpakken van de klachten, maar je leven komt pas in een stroomversnelling als je het probleem bij de wortel aanpakt. Door te helen van seksueel misbruik, verminderen je klachten. Wat er dan nog aan restklachten overblijft, wordt bovendien makkelijker om aan te pakken.

Wil jij werk maken van je verleden van seksueel misbruik? Aan de slag met het trauma? Boek een keer een kennismakingsgesprek. Kijk op www.ivonnemeeuwsen.nl voor meer informatie.

 

Hoe ben ik in contact gekomen met Ivonne Meeuwsen?

In mijn praktijk kwam ik erachter dat veel lichamelijke klachten een relatie staan met het verleden van seksueel misbruik. Tijdens acupunctuur, een massage of aura chakra behandeling komen de herinneringen die in het lichaam zijn opgeslagen vrij. Tijdens het masseren krijg ik beelden van wat er is gebeurd in het verleden en als ik er naar vraag kom het verhaal van seksueel misbruik naar boven. Er zijn clienten die dankbaar zijn dat ik naar het onderwerp vraag. Vaak hebben ze al veel hulpverleners gezien, maar niemand die over het onderwerp seksueel misbruik begon.  Er zijn ook mensen die liever niet praten over hun ervaring van seksueel misbruik of ze maken zich er vanaf dat het niet ter zake doende is. Omdat het als acupuncturist lastig was om hier een weg in te vinden heb ik jaren geleden besloten om me bij te scholen op het thema seksueel misbruik. Ik ben toen als eerste terecht gekomen op het symposium seksueel misbruik georganiseerd door Ivonne Meeuwsen. Later heb ik opleiding gevolgd bij Ivonne die mij helpen om in de praktijk met dit onderwerp om te kunnen gaan.

Ivonne werkt zowel live als online en ik kan haar ten zeerste aanbevelen als je nog problemen hebt over je verleden van seksueel misbruik. Ook kan ik Ivonne aanbevelen voor scholing. Zij is zowel een goede trainer als ervaringsdeskundige en hulpverlener. Ook heeft ze interessante boeken geschreven over seksueel misbruik. www.ivonnemeeuwsen.nl

Eerder blogs door of over Ivonne Meeuwsen

Acupunctuur en helen van seksueel misbruik

partners in beeld, seksueel misbruik raakt het hart van de relatie 

klachten van seksueel misbruik

 

 

Geplaatst in Blog