Menu Sluiten

Voornemen : Afvallen ! Maar hoe?

Mensen met overgewicht stellen zichzelf ten doel een aantal kilo’s af te vallen. Maar wat als dat doel bereikt is? Zijn ze dan gelukkiger? Hoe komt het dat veel mensen dat toch weer terugvallen op het oude gewicht.

 • Het is belangrijk om je voedingspatroon aan te passen en om regelmatig te eten. Als je na het afvallen weer terugvalt op je oude eetpatroon kom je weer aan. Lees meer over evenwichtig voeding, voor een blijvend effect.
 • Veel mensen die willen afvallen zetten zich zelf op een streng dieet. Vele blijven last houden van trek en hebben de neiging om de hele tijd te willen snaaien. Vetrijke maaltijden kunnen het bevredigende gevoel na een maaltijd verstoren. Iemand die dus gedurende langere tijd vette voeding heeft gegeten blijft trek houden omdat de maag blijvend verstoord is.  Ook na afvallen blijft dit hongergevoel en trekgevoel bestaan. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat acupunctuur deze vicieuze cirkel kan doorbreken. In de praktijk werk ik ook met ooracupunctuur, dit zijn kleine verblijfsnaaldjes die op het oor worden geplakt of zaadjes op het oor. Door deze punten te stimuleren verdwijnt de trek. meer info afvallen door acupunctuur
 • Veel mensen hebben probleem met afvallen omdat de hele stofwisseling en hormoonhuishouding verstoort is, zoals diabetes, schildklierafwijking, vochtvasthouden, obstipatie, opgeblazengevoel. Chinese kruiden en acupunctuur kunnen dit weer herstellen.  Afvallen gaat dan wel als de stofwisseling weer op gang is.
 • Voor afvallen moeten vele iets laten, maar er komt niets voor in de plaats. Werken aan een gezond gewicht gaat het beste door ook iets te doen waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld door te gaan dansen en niet te wachten tot je je streefgewicht hebt bereikt. Veel mensen die lijnen mogen pas leuke kleren kopen als ze hun streefgewicht hebben bereikt. Wat doe je dan aan voor het feestje van komend weekend. Koop nu dat jurkje waar je van droomt.  Ze denken dat ze pas vrij zijn om te doen en te laten wat ze willen als hun streefgewicht is bereikt. Ze willen nu deze leuke dingen niet doen omdat ze zich schamen voor hun lijf.  Maar er zijn genoeg dames die met volle borsten en billen een zwoele swingende uitstraling hebben. Veel mensen hebben last van het ideaal beeld wat door mannequins en de modeindustrie ons wordt voorgeschoteld. Neem jezelf voor nu te leven en niet pas als je streefgewicht is bereikt. Voor een aantal mensen is hun overgewicht een beperking in beweging of energie. Bij afvallen is het goed om ondersteuning te zoeken in de vorm van acupunctuur en Chinese kruiden.

Overzicht workshop meer info

 • workshop gezonde levensstijl
 • samen afvallen met acupunctuur 
 • Volle maan; Je kunt je wensen loslaten aan het universum.

5 stappen:

 1. Bewuste beslissing
 2. Jezelf ertoe verplicht die uit te voeren
 3. Bevestigt dat het waar is
 4. Engelen of het universum ervoor bedankt dat zij het aan je geven
 5. Door de brief te ondertekenen en te dateren vervul je nu je plicht om dit in je leven te laten komen. Doe de brief in een envelop en leg hem dan onder een engelen plaatje of iets anders wat voor jou het universum vertegenwoordigt. Laat los wat je hebt gevraagd, wetend dat er door de engelen/ universum  voor wordt gezorgd.

Beste aartsengel Gabriel,

Ik, …………………..( je naam) neem een bewuste beslissing om goed in mijn vel te zitten en me vrij te voelen om alles te doen wat ik graag wil.

Ik kies ervoor om me ervoor in te zetten om goed in mijn vel te komen te zitten en me vrij te voelen om alles te doen.

Ik bevestig dat ik nu goed in mijn vel zit en me vrij voel om alles te doen.

Dank je engel Gabriel, dat me helpt om goed in mijn vel te zitten en me vrij te voelen om alles te doen.

Ik laat nu los en laat dit verzoek in handen van de engelen.

Onderteken met je volledige naam en zet de datum op de brief.

Geplaatst in Acupunctuur, Blog, Klachten, Voedingsadvies