Menu Sluiten

Vermoeidheid: oorzaken, symptomen en behandelingsmogelijkheden

Hashimoto

In de zomer zijn de dagen langer en de nachten korter. Mensen die last hebben van slapeloosheid kunnen nog meer problemen ervaren met slapen. Het gevolg is vermoeidheid die problemen geeft om de dag door te komen. Vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem dat zowel fysiek als mentaal kan beïnvloeden. Iedereen voelt zich wel eens moe, maar wanneer deze vermoeidheid chronisch wordt, kan het een aanzienlijke impact hebben op je dagelijkse leven en welzijn. Wat me opvalt, is dat cliënten langer doorlopen met hun vermoeidheid. Ze houden zich in stand met paracetamol en oxazepam, temazepam, en zolpidem. Deze kalmeringsmiddelen maken de kwaal nog erger. Door het gebruik van pijnstillers wordt de lever vergiftigd, wat de slaap nog verder verstoort. Verder zijn er een aantal medicijnen zoals oxazepam verslavingsgevoelig. Er komen steeds meer mensen bij mij die last hebben van paniekaanvallen omdat ze te lang met hun klachten doorlopen. Mocht je last hebben van vermoeidheid, wacht niet te lang met behandeling. Hoe eerder je komt, des te beter te behandelen. Bij Evenwichtig Leven, praktijk voor Chinese geneeskunde, acupunctuur, engelenworkshops en meditatie, begrijpen we de complexiteit van vermoeidheid en bieden we diverse behandelmethoden aan om je energie en vitaliteit terug te vinden.

Oorzaken van vermoeidheid

Vermoeidheid kan door verschillende factoren worden veroorzaakt:

 1. Levensstijl: Slechte eetgewoonten, onvoldoende slaap, overmatige consumptie van cafeïne of alcohol, en gebrek aan lichaamsbeweging kunnen allemaal bijdragen aan vermoeidheid.
 2. Medische aandoeningen: Chronische ziekten zoals diabetes, schildklieraandoeningen, hartziekten, en slaapstoornissen zoals slaapapneu kunnen leiden tot aanhoudende vermoeidheid.
 3. Mentale gezondheid: Stress, angst, depressie en burn-out zijn belangrijke oorzaken van vermoeidheid. Psychologische stress kan zowel de kwaliteit als de duur van de slaap beïnvloeden.
 4. Omgevingsfactoren: Blootstelling aan gifstoffen, slechte luchtkwaliteit en onvoldoende zonlicht kunnen ook bijdragen aan gevoelens van vermoeidheid.

Symptomen van vermoeidheid

De symptomen van vermoeidheid zijn breed en kunnen zowel fysiek als mentaal zijn:

 • Fysieke symptomen: Constante vermoeidheid, zwakte, slaperigheid overdag, spierpijn, hoofdpijn en verminderde weerstand tegen infecties.
 • Mentale symptomen: Moeite met concentreren, prikkelbaarheid, gebrek aan motivatie en een algemeen gevoel van malaise.

Behandelingsmogelijkheden

Bij Evenwichtig Leven benaderen we vermoeidheid vanuit een holistisch perspectief, waarbij we verschillende technieken en methoden inzetten om je energie weer in balans te brengen.

 1. Acupunctuur: Acupunctuur is een eeuwenoude techniek uit de Chinese geneeskunde die kan helpen om de energiebalans in het lichaam te herstellen. Door specifieke punten op het lichaam te stimuleren, kan acupunctuur de doorstroming van energie (Qi) verbeteren, wat leidt tot een verhoogde vitaliteit en vermindering van vermoeidheid.
 2. Chinese kruiden: Chinese kruiden kunnen een waardevolle aanvulling zijn op de behandeling van vermoeidheid. Bepaalde kruidenmengsels zijn speciaal samengesteld om energie te verhogen, het immuunsysteem te versterken en stress te verminderen.
 3. Voedingsadvies: Een uitgebalanceerd dieet is essentieel voor het behouden van energie. Wij bieden voedingsadvies op maat, gebaseerd op de principes van de Chinese geneeskunde, om ervoor te zorgen dat je lichaam de juiste brandstof krijgt.
 4. Vitamines: Door de juiste vitamines kunnen de hormonen weer in balans komen, de bloeddruk verlagen, en balans in micronutriënten waardoor je vitaliteit en je nachtrust verbeteren.
 5. Meditatie en mindfulness: Meditatie en mindfulness kunnen helpen om mentale vermoeidheid te verminderen. Deze technieken bevorderen ontspanning, verbeteren de slaapkwaliteit en helpen je om beter om te gaan met stress.
 6. Engelenworkshops: Onze engelenworkshops bieden een unieke benadering om innerlijke rust en balans te vinden. Door verbinding te maken met engelenenergie, kunnen deelnemers diepgaande ontspanning en heling ervaren, wat bijdraagt aan het verminderen van vermoeidheid.

Conclusie

Vermoeidheid kan een complexe aandoening zijn, maar met de juiste aanpak is het mogelijk om je energie en levensvreugde terug te vinden. Bij Evenwichtig Leven bieden we een breed scala aan behandelmethoden om je te ondersteunen in jouw reis naar herstel. Of je nu kiest voor acupunctuur, Chinese kruiden, meditatie, of onze engelenworkshops, wij staan klaar om je te helpen bij het bereiken van een evenwichtig en energiek leven.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen bij het bestrijden van vermoeidheid en het verbeteren van je algehele welzijn. Bezoek onze website of bel op

Geplaatst in Blog