Menu Sluiten

The thrill being on paper; vermelding in het boek Hulpverlening na seksueel misbruik

1 November 2014 was het symposium ‘Wat wel werkt! Hulpverlening na seksueel misbruik’.
Aan het eind van de dag was de boekpresentatie van Ivonne Meeuwsen met het boek: Hulpverlening na seksueel misbruik, wegwijzer in traumaland. Ik voel me vereerd want er staat een uitgebreid interview met mij in het boek en twee verhalen van clienten van mij.

In de behandeling met seksueel misbruik vind ik het belangrijk om zowel het lichamelijke, emotionele als spirituele aspecten te behandelen. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van acupunctuur en Chinees Sjamanisme. Familiegeheimen en kwetsuren van ouders en voorouders worden betrokken bij het proces van heling. Door het in kaart brengen  van het familiepatroon stop je de herhaling. De client wordt geprikkeld om uit zijn ‘normale’ denken te stappen en vanuit een  compleet ander referentiekader naar de eigen geschiedenis te kijken. Het patroon van misbruik kun je op die manier doorbreken. Tijdens de transformatie wordt de energie terug gegeven, die bij de persoon hoort of wordt erkenning gegeven aan bijvoorbeeld een gestorven familielid.  Dit soort handelingen zorgen ervoor dat de energie in het patroon verandert. Hierdoor voel je je bevrijd van de ballast van het herhalingspatroon.

Het terug lezen van je zelf in een boek geschreven door een expert op het gebied van seksueel misbruik geeft “a thrill being on paper”. In het boek vind je nog meer methode van heling die werken bij seksueel misbruik.

Boek: Hulpverlening na seksueel misbruik Boek: Hulpverlening na seksueel misbruik

Geplaatst in Acupunctuur, Blog, Chinees Sjamanisme, Klachten