Menu Sluiten

Slowfood helpt bij afvallen

Slowfood

In de periode van Covid in maart was mijn praktijk gesloten. Tijdens het wandelen bij mij in de buurt kwam ik langs het Heerlijke land, een biologische moestuin. Het was nu het juiste moment om lid te worden omdat bekend is dat biologische producten oftewel slowfood je immuunsysteem versterken. Vanwege de fijne energie op de zelfoogst moestuin en de hartelijke ontvangst heb ik eindelijk besloten om lid te worden van het Heerlijke land. Het Heerlijke land is een biologische moestuin beheert door Ingrid Loman. Zij wordt ondersteund door een grote groep vrijwilligers. Regionale en biologische producten worden ook slowfood genoemd en brengen je lichaam in balans. Hierdoor ontstaat afvallen van zelf.

Landgoed Grootstal

De zelfoogst moestuin is onderdeel van landgoed Grootstal waarbij meerdere bedrijven zich bezighouden met duurzaam verbouwen van voeding, ook wel slowfood genoemd. Landgoedeigenaar Kien Van Hövell heeft bedrijven toegelaten op het landgoed die complementair zijn aan elkaar. De bijenhouder, de zelfoogst moestuin “Het heerlijke land” en de bloementuin versterken elkaar. Op landgoed grootstal gaat het niet alleen om het product zoals de groenten en de kruiden maar ook om het aanbieden van een dienst of toevoegen van betekenis.

Kien van de Hövell aan het woord

Slowfood

Slowfood is voeding die duurzaam verbouwd wordt, daarom hebben de bedrijven van landgoed Grootstal hebben zich aangesloten bij Slowfood Nederland. Dit is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clear en fair voedselsysteem.

  • Good: Eten dat van kwaliteit is, vol van smaak en gezond
  • Clear: Geproduceerd met respect voor de natuur
  • Fair: Dat te koop is voor een eerlijke prijs voor de producent en consument.

Oogsten op het Heerlijke land.

Het oogsten is een bijzondere bezigheid. Het Heerlijke Land is ongeveer 1 hectare groot. Met allemaal bakjes en zakjes krijg ik handigheid in het verzamelen van allerlei groenten en fruit. Ik heb nooit geweten dat tuinbonen laag bij de grond groeien. Ook zie ik voor het eerst een aubergine aan een plant groeien. Ik kan mijn hart ophalen in de kruidentuin waar ik elke week verse kruiden zoals basilicum, salie, tijm, verse munt etc kan meenemen. Het is heerlijk om verse peultjes te eten. De sperziebonen zijn klein en super mals. De smaakvolle producten behoren tot de slowfood. Het is iets anders dan naar de supermarkt rennen en je mandje vol gooien met o.a. fastfood producten.

Het heerlijke land, slowfood

Slowfood helpt bij afvallen

Door de betrokkenheid bij de groei van fruit en groenten ontstaat vanzelf dankbaarheid van de voeding en maaltijd die op tafel staat. Ik ga vanzelf mindfulness koken en eten. Door de krachtige producten en de tijd die je neemt om te koken en te eten is de maaltijd bevredigend en heb ik minder zin om allerlei goedkope fastfood tussendoor te pakken. Een gezonde levensstijl met slowfood helpt bij afvallen en komen op gezond gewicht, maar er is natuurlijk meer voor nodig zoals beweging en een goede stofwisseling.

Meer over gezond gewicht en cursus samen afvallen met acupunctuur

Binnenkort organiseren Paula Holtzer en Ingrid Loman samen een workshop over Chinese voedingsleer en biologische voeding. Wanneer je je aanmeld voor de nieuwsbrief word je vanzelf op de hoogte gehouden of stuur een mailtje als je mee wilt doen.

Geplaatst in Blog