Menu Sluiten

Seksueel misbruik; klaar met het geheim!

Jinek

Misbruikt, dit programma wordt door BNN elke dinsdag in september uitgezonden. In Misbruikt maken vier slachtoffers van seksueel misbruik met Geraldine Kemperman een reis door het verleden. Ze gaan op zoek naar antwoorden, inzichten of erkenning en gaan terug naar de tijd en plaats van de zwartste periode in hun leven.

Het programma is besproken in het programma Jinek waarin Geraldine Kemperman vertelt over haar nieuwe programma “Misbruikt “. Vier vrouwen hebben de moeite genomen om een reis in het verleden te maken. Alle vier met verschillende motieven, maar allemaal vinden ze het belangrijk om de puzzelstukjes van hun verleden op te lossen. De vrouwen vinden het belangrijk dat het thema seksueel misbruik bespreekbaar wordt gemaakt en zij zich er niet voor hoeven te schamen. Zij zijn klaar met het geheim. De vrouwen hopen dat er door het programma meer begrip komt voor het thema en dat ook anderen die misbruikt zijn het niet meer als een geheim met zich mee hoeven te dragen.

In mijn praktijk heb ik dagelijks te maken met dit thema. Veel van mijn cliënten hebben nog niet eerder aan iemand verteld dat ze zijn misbruikt. In mijn praktijk weet ik dit thema bespreekbaar te maken. Doordat het thema veel in mijn praktijk voorkomt heb ik veel nascholingen op het gebied van seksueel misbruik gevolgd. Geheimhouding en het niet kunnen uiten van deze traumatische ervaring geeft vaak lichamelijke klachten. Veel cliënten komen bij mij vanwege vermoeidheid, onverklaarbare pijnklachten, stress, maag en darmklachten, slapeloosheid en overgewicht.

Ik behandel mensen met lichamelijke en emotionele klachten door middel van acupunctuur, Chinese kruiden, Tuina massage en Chinees Sjamanisme (transformatie op spiritueel niveau). Als je seksueel misbruikt bent heb je zware negatieve krachten ervaren die vaak doorwerken in de rest van het leven.
Doordat ik in mijn eigen leven ook hevige dalen heb ervaren kan ik ook contact maken met jouw emoties, jou zien in je hele wezen. Ik help je o.a. met inzichten en je los te maken uit jouw verleden. Ik stimuleer je in je eigen kracht zodat je zelfstandig door het leven kunt. De Chinese kruiden, acupunctuur of Tuina massage zorgt ervoor dat de lichamelijke klachten worden opgeheven. Meer info over mijn behandelingen.

Geplaatst in Blog