Menu Sluiten

Scholing over vermoeidheid en immuunsysteem

scholing Cellxpert

Op 25 mei 2024 heb ik een scholing gegeven over vermoeidheid, samen met Terry Butter en Frank Vijgen van Celxpert. Wij verzorgden de middag in Leusden, waarbij mijn gedeelte van de presentatie vooral gericht was op vermoeidheid en het immuunsysteem. Het was een fijne middag waarin ik mijn kennis over vermoeidheid met enthousiaste therapeuten en geïnteresseerden kon delen.

Vermoeidheid en het Epstein-Barr virus

Tijdens de voorbereiding op mijn presentatie over het immuunsysteem ontdekte ik dat veel vermoeidheidsklachten worden veroorzaakt door het Epstein-Barr virus (EBV). Dit virus behoort tot de familie van de herpesvirussen en is bekend als de veroorzaker van onder andere de ziekte van Pfeiffer, gordelroos, koortslip en hepatitis. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het virus ook onderliggend is aan verschillende auto-immuunziekten, zoals multiple sclerose (MS), schildklieraandoeningen, parkinson en psoriasis.

Het Epstein-Barr virus (EBV) kan bijdragen aan auto-immuunziekten, die vaak ten onrechte worden gediagnosticeerd als ziekten waarbij het lichaam zichzelf aanvalt zonder bekende oorzaak. Deze verkeerde diagnose leidt vaak tot gevoelens van schuld en onzekerheid bij patiënten, omdat er wordt gezegd dat er geen medicijn of behandeling voor de ziekte is. Echter, wanneer een variant van het herpesvirus actief is, bestaat er zeker een mogelijkheid tot herstel. Dit geeft patiënten de kans om weer controle te krijgen over hun gezondheid.

Detoxen van de lever

Het Epstein-Barr virus trekt zich terug in de lever. Bij een overdosering van giftige stoffen zoals alcohol, medicijnen en stress, verlaat het virus de lever en valt het de zwakste schakels van het lichaam aan, bijvoorbeeld de schildklier. De Chinese geneeskunde biedt effectieve behandelingen voor ziekten veroorzaakt door herpesvarianten met acupunctuur en Chinese kruiden. Op dit moment behandel ik verschillende mensen met schildklieraandoeningen en depressie die onderliggende herpesvirussen hebben. Door de behandeling en het volgen van een goed detoxregime volgens Anthony William, heb ik goede resultaten behaald. Daarnaast gebruik ik de Vitamine You-cell V, die zeer effectief is bij auto-immuunziekten.

Bijdrage van EBV aan kanker

Naast auto-immuunziekten draagt het Epstein-Barr virus bij aan de ontwikkeling van verschillende zeldzame soorten kanker, zoals lymfeklierkanker. Deze bevindingen bevestigen het belang van het onderzoeken van de rol van virussen bij chronische ziekten.

Bevestiging van bevindingen door Rara Nahid

Rara Nahid, therapeute en oprichter van Natural Health Centre Vitatec, was een van de deelneemsters op de scholingsdag en bevestigde mijn bevindingen over auto-immuunziekten. Zij deelde dat zij een cliënt had hersteld van multiple sclerose (MS). Het is altijd bemoedigend om positieve resultaten te horen.

Review van Rara Nahid: “Vandaag was er een studiedag over het thema ‘vermoeidheid’ van Celxpert, Dr. Rath Instituut. De filosofie en missie van dit bedrijf spreekt me aan. Al jaren volg ik hen en respecteer ik hen op de manier waarop zij werken als team. Hier heb ik ook mijn FOCUS en geen andere afleidingen. Ik sta achter alle onderzoeken die zij doen. We hebben ook een heel fijne verbinding en ik ga voor kwaliteit, cellulaire geneeskunde en natuurlijke ondersteuning. Lieve Terry Butter, Frank Vijgen en Paula Holtzer, enorm bedankt voor deze mooie en goed verzorgde dag.”

scholing Cellxpert

Volgende scholing voor Therapeuten en geïnteresseerde:

De volgende scholing van Celxpert is 16 oktober in Heerlen en 2 november in Leusden. Als je meer wilt weten over de scholing en of deze geschikt voor je is, kun je met mij contact opnemen. info@evenwichtigleven.nl of bellen met Paula Holtzer 0681501874

Geplaatst in Blog