Menu Sluiten

Recepten van Tapenade en pesto

Tapenade recept

Onlangs heb ik een potje zelfgemaakte daslookpesto gekregen van vriendinnen. Deze had ik door de rijst gedaan en was een groot succes. Door de eters werd gevraagd wat ik met de rijst had gedaan waardoor deze zo lekker smaakte. Pesto is een goede manier om bladgroenten en kruiden in te maken en kun je lang bewaren. Tapenade is een bron van bladgroenkorrels die goed zijn voor de opbouw van rode bloedcellen. De olijfolie zorgt voor de juiste vetten in het lichaam. Hierbij de overheerlijke tapenade recepten.

Voordelen van zelf maken:

De meeste commerciële tapenades zijn met zonnebloemolie gemaakt. Dat is slecht voor je, terwijl olijfolie juist goed voor je is. Olijfolie zorgt voor de bevordering van je vetstofwisseling en is goed tegen maagklachten.

Tapenade recept

100 gram zwarte olijven (op olie)
30 gram zongedroogde tomaten (op olie) 1 of 2 teentjes knoflook
Flinke scheut olijfolie

Doe alle ingrediënten in een blender of meng ze met de staafmixer

Serveer op een cracker of stokbrood, eet dit minimaal één keer per week. 🙂

Walnotenpesto

100 gram walnoten (pijnboompitten mag ook, maar walnoot is beter voor je)
50 gram basilicum, daslook, zevenblad, brandnetel of andere wilde kruiden naar smaak.

2 of 3 teentjes knoflook
(zee)zout naar smaak
50 ml. Olijfolie (of meer naar smaak)

Eventueel een scheutje walnootolie voor de smaak. Serveer op een cracker, brood of stokbrood

Walnoten zijn een hele goede bron van goede vetten (omega enzo). In dit recept wordt de smaak ervan (die soms wat bitter kan zijn) gecompenseerd door de stevige smaken van de kruiden.

Daslookpesto

Als je de walnoten vervangt door cashewnoten en de pesto met daslook maakt, heb je het recept zoals waar we jou een potje van hebben gegeven. (dan wel minder knoflook gebruiken).

Met dank aan Ivonne en Agnes Hulpverleningnaseksueelmisbruik

Meer informatie over gezonde voeding

 

Geplaatst in Blog