Menu Sluiten

Pijnstillers tegen griep geen succes! Acupunctuur wel!

gemberwortelthee bij verkoudheid

Griepepidemie lijkt af te nemen. Afgelopen week gingen 82 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepsymptomen. Dat is minder dan de weer ervoor en ook weer minder dan de week daarvoor. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut Nivel.
We zijn niet meer gewend om uit te zieken. Veel mensen gebruiken pijnstillers tegen griep, zoals een aspirine of paracetamol als ze ziek zijn. Mensen willen voldoen aan hun afspraken en gaan gewoon door met behulp van pijnstillers. Je kunt ook acupunctuur gebruiken. Acupunctuur is heel effectief om te herstellen van griep en verkoudheid.

Om griep op te ruimen heeft het lichaam verhoging van de lichaamstemperatuur nodig.  Koorts is een natuurlijke lichaamsreactie en is noodzakelijke voor het lichaam om het virus te bestrijden. Als je rust neemt door veel te slapen of rustig op de bank te zitten kan je zelf de griep overwinnen. Met pijnstillers verlagen we wel de symptomen van griep, zoals koorts, keelpijn en hoofdpijn. Volgens onderzoek zorgen pijnstillers voor verlenging van de infectie. Hierdoor is er meer verspreiding van de griep en de symptomen. Pijnstillers tegen griep is dus af te raden.

2017 begint voor mij met het behandelen van cliënten die niet van hun verkoudheid of griep af komen. Veel mensen blijven snotterig, hebben last van een mistig hoofd en vermoeidheid of hebben keel- en hoofdpijn.
Ik adviseer mijn cliënten te stoppen met het gebruik van pijnstillers en koortsverlagende middelen zoals paracetamol en aspirine. Ik adviseer om rust te nemen en goed te slapen. Slaap is het beste medicijn.
Door middel van het van de juiste acupunctuurpunten help ik het lichaam om de verkoudheid of de griep op te ruimen. Acupunctuur is heel effectief om te herstellen van griep en verkoudheid.

Geplaatst in Acupunctuur, Blog, Klachten