Menu Sluiten

Persoonlijk verhaal over de ziekte van Graves

uitgeput ziekte van Graves

Graag wil ik een bijzonder verhaal met jullie delen over een cliënte die te maken kreeg met de ziekte van Graves, een zoektocht die ons diep in de wereld van zowel de reguliere als alternatieve geneeskunde heeft geleid.Niet zo lang geleden kwam er een vrouw bij mij in de praktijk, we zullen haar Anna noemen. Anna was gediagnosticeerd met de ziekte van Graves, een auto-immuunziekte die haar schildklier beïnvloedt, waardoor deze te veel hormonen aanmaakt. Ze leed aan symptomen zoals aanzienlijk gewichtsverlies, onverklaarbare vermoeidheid, nerveuze onrust, en zelfs haar ogen gaven blijk van de interne strijd die gaande was. Ze voelde zich continu opgejaagd, alsof haar eigen lichaam in opstand kwam.
Bij onze eerste ontmoeting zag ik een vrouw die verlangde naar rust, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Het was duidelijk dat een standaardbehandeling niet voldoende zou zijn om de complexiteit van haar situatie aan te pakken.

Een holistische benadering

Samen besloten we een meer omvattende route te nemen, waarbij we de beste elementen van zowel de reguliere geneeskunde als de traditionele Chinese geneeskunde zouden combineren. Onze benadering omvatte niet alleen medicatie om haar schildklier te stabiliseren, maar ook acupunctuur, kruiden, en een reeks vitamines die haar immuunsysteem kon ondersteunen.

De kracht van acupunctuur

Acupunctuur werd een sleutelaspect van haar behandeling. We richtten ons op punten die bekend staan om hun vermogen om stress te verminderen en het lichaam te kalmeren. Deze sessies hielpen Anna aanzienlijk; ze merkte een duidelijke afname van haar angstgevoelens en een verbetering van haar algemene energieniveau

Integratie van vitamines en kruiden

We introduceerden een persoonlijk gestemde Chinese kruiden formule met o.a. Zhi Zi -Gardenia voor zijn ontstekingsremmende eigenschappen en Bai shao yao voor lever bloed ondersteuning. Chinese kruiden beïnvloeden de organen en weefsels door hun eliminerende en voedende werking. De Chinese kruiden bevatten geen vitamines. Doordat Anna al jaren vegetarisch eet, is er een tekort van belangrijke vitamines ontstaan.

Daarom begonnen we met een strikt schema van vitamine formule Femicell van Celxpert.nl.  Deze bevat antioxidanten en zorgt voor de aanmaak van bio-energie. De formule bevat jodium en helpt de schildklier normaal te functioneren. Ze heeft jarenlang alleen Himalaya zout gebruikt en deze bevat geen sporenelementen van jodium. Ook is ze weer aan het Jozo zout gegaan met toevoeging van jodium. Ze gebruikte de formule Vitacom immuuncomplex met o.a. vitamine D, B12 en antioxidanten zoals vitamine C, allemaal bedoeld om haar immuunrespons te moduleren en ontstekingen te verminderen..

Versterking door meditatie en engelenworkshops

Om Anna’s geestelijke gezondheid te ondersteunen, boden we ook meditatiesessies en engelenworkshops aan, die haar hielpen haar innerlijke rust te vinden en zich te verbinden met een dieper gevoel van spiritualiteit en welzijn.

Reflectie op de behandeling

Anna’s verhaal is een krachtig voorbeeld van hoe een geïntegreerde benadering niet alleen de symptomen kan verlichten, maar ook de algehele levenskwaliteit kan verbeteren. Na enkele maanden van behandeling vertelde ze me hoe deze holistische route haar had geholpen zichzelf weer in balans te brengen, zowel fysiek als emotioneel.

Meer info: Ziekte van Graves

Het is dit soort ervaringen die ons werk hier bij Evenwichtig Leven zo waardevol maken. Elk pad naar genezing is uniek, en door open te staan voor een combinatie van verschillende geneeswijzen, kunnen we samen werken aan een gezonder, evenwichtiger leven.
Heb je vragen, of wil je meer weten over hoe we kunnen helpen? Neem gerust contact op voor een persoonlijk gesprek of een afspraak.

Met warme en gezonde groeten,

Paula

Geplaatst in Blog