Menu Sluiten

Partners in beeld. Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie.

Recensie van het nieuwe boek van Ivonne Meeuwsen:

Ivonne heeft weer een bijzonder boek geschreven. Het is een boek wat je aan het denken zet als therapeut, partner en als slachtoffer van seksueel misbruik.

Door het lezen van het boek ben ik mijn cliënten gerichter vragen gaan stellen over hun verleden. Wanneer heb je je partner verteld over het misbruik, hoe is je omgang met de familie en hoe zijn je huidige seksuele ervaringen. Dit geeft diepgang en verheldering in de behandelingen. Mijn cliënten hebben hierdoor handvatten om hun problemen bespreekbaar te maken.

Ivonne beschrijft haarscherp de interacties tussen partners, waarvan één van de twee is misbruikt. Ivonne heeft verschillende stellen geïnterviewd, waardoor ook verschillende patronen tussen de partners zichtbaar worden. Zo beschrijft ze een partner die zijn vrouw zoveel helpt, zodat ze steeds minder hoeft te doen en hij thuis komt te zitten met een burn out.

Het is fijn dat Ivonne in het boek aandacht schenkt aan ieders persoonlijke ontwikkeling en er niet vanuit gaat dat de liefde alles kan overwinnen. Ze laat zien dat mensen de keuzevrijheid hebben in hun leven, al is dit soms nog zo ingewikkeld. Ieder mens heeft zijn eigen tempo in ontwikkeling. Door haar boek krijg je bewustwording van de mogelijkheden in je leven. Ook al heb je een relatie, in het leven ga je je eigen pad, waarbij je samen kunt oplopen en waarbij ook soms de wegen kunnen scheiden.  Het boek laat zien dat het de moeite waard is om de problemen in de relatie bespreekbaar te maken.

Wil je het boek gratis ontvangen, meld je aan voor het symposium partners in beeld.

Geplaatst in Blog, Klachten