Menu Sluiten

Mijn visioen is uitgekomen

sjamanistische ceremonie

Tijdens de coronatijd, toen de wereld stil leek te staan, nam ik deel aan de wereldwijde meditatie op 05-04-2020. Die dag kreeg ik een visioen dat mijn leven zou veranderen. Ik zag voorouderlijke sjamanen om de aarde heen cirkelen, klaar om ons te helpen en ons weer te verbinden met de natuur. Hierover heb ik destijds een blog geschreven: Zorg om andere kwetsbare groepen.

Een bijzondere ontmoeting

Afgelopen mei had ik het voorrecht om een heling te ontvangen via Chief Steve McCullough, een gerespecteerde medicijn man van de Lakota-indianen. Steve vertelde me dat mijn visioen was uitgekomen, en dat voelde ik ook diep van binnen. Tijdens een bijzondere Native American ceremonie is er meestal een bijzonder natuurverschijnsel, zoals ook nu deze prachtige lucht.

teken van de engelen

De native American ceremonie

Vol vertrouwen ging ik met een goede vriendin naar een bijzondere ceremonie van de Lakota-indianen. De ceremonie werd georganiseerd door Madelon en haar partner, die al meer dan 25 jaar samenwerken met Steve. Hun kennis van de Lakota-gezangen en ritmes bracht een unieke sfeer. Samen met andere deelnemers die de gezangen en rituelen kenden, vroegen we om een heling.

Van tevoren had ik gebedszakjes gemaakt met tabak en mijn intentie toegevoegd. Deze vormden een ketting die ik samen met een pakje tabak en mijn offer aan Steve aanbood. Steve, een zachtaardige man die dwars door je heen kijkt, ontving dit met weinig woorden maar veel betekenis.

Paula Holtzer met Steve

De kracht van intentie

Tijdens een middagbijeenkomst spraken we allemaal onze intentie voor de ceremonie uit. Dit moment van delen was diep verbindend en helend. Daarna maakten we gebedsvlaggetjes die we in de ceremonie meenamen. Om 22:00 uur, toen de duisternis ons omringde, begon de ceremonie.

Een ontmoeting met de spirits

In een pikdonkere ruimte zaten we in een kring, met Steve in het midden op zijn gebedskleed. De spirits werden aangeroepen en ik voelde hun aanwezigheid door lichtjes en ratels. Ze raakten me aan, zacht en kloppend. Veren streken langs mijn hoofd, nek en schouders. Een vogel vloog klapwiekend door de ruimte en het gezang vulde de kamer, soms zo vol dat het leek alsof een grote groep meezong.

Ondanks de duisternis zag ik lichtjes en voelde ik hun aanwezigheid. Op dat moment wist ik dat er meer is op aarde dan wij kunnen zien. Deze ervaring gaf me vertrouwen en dankbaarheid voor de hulp van de sjamanen en spirits.

Reflectie en dankbaarheid

Ik ben diep dankbaar voor deze heling en voor iedereen die eraan heeft deelgenomen. Het heeft me geleerd dat we altijd verbonden zijn met iets groters, iets dat ons helpt en leidt.

Chief Steve McCullough

Seven Lakota Rites

Geplaatst in Blog