Menu Sluiten

Een nieuwe mijlpaal: mijn eerste training verzorgd bij Celxpert!

choling celxoert

“Van Hartkloppingen naar Hartverwarmend!’

Begin maart heb ik met veel plezier mijn allereerste training over hartkloppingen gegeven, als een deel van onze ‘Hart en Gezondheid’ serie. De training is bedoeld voor therapeuten die werken (of gaan werken) met de voedingssupplementen van CelXpert. In mijn praktijk ‘Evenwichtig Leven’ in Nijmegen combineer ik al een tijdje acupunctuur en Chinese kruiden met de vitamines van Celxpert. Deze bijzondere vitamines zijn niet alleen getest, maar ook gepatenteerd in Amerika – daar zien deze vitamines zelfs als een medicijn voor hart- en vaatziekten!

Het was een hele ervaring om mensen van hun gebruikelijke medicijnen voor hoge bloeddruk af te helpen, en ze te begeleiden naar een natuurlijker aanpak met Chinese kruiden en Celxpert vitamines. Dit avontuur heeft me aardig wat uurtjes zelfstudie gekost. Gelukkig kon ik mijn oude vertrouwde kennis als biologiedocent weer van stal halen! Ik dook helemaal in de link tussen het hart en microvoedingsstoffen – super interessant hoe dat allemaal samenhangt.

Vitamines en Chinese diagnose

Celxpert’s vitamines passen perfect bij de diagnoses volgens de Chinese geneeskunde. Hartkloppingen kunnen een teken zijn van een tekort aan micronutriënten, maar ook stressfactoren zoals te veel koffie, alcohol of vet eten kunnen een rol spelen. Bij vrouwen in de overgang zie je vaak hartkloppingen door ’toxische hitte’ en een tekort aan de juiste voedingsstoffen, en dat zie je ook terug bij vrouwen met schildklierproblemen. En bij mannen? Die kunnen last hebben van hartkloppingen door uitputting van de nier energie, wat soms kan leiden tot een laag libido, nachtelijk plassen of een lagere hartslag.

Wat de producten van Celxpert echt speciaal maakt, is de combinatie van vitaminen met kruiden. Hierdoor werken ze nog beter. Bijzonder, hoe ze elkaar versterken! Met de juiste vitaminenmix en een goede Chinese diagnose kun je hartkloppingen vaak goed aanpakken. Belangrijk is wel dat je er snel bij bent, want hoe langer je met hartkloppingen rondloopt, hoe lastiger het wordt.

O ja, en dan nog dit: ik vond het best spannend om voor het eerst een training te geven, vooral aan therapeuten die soms al meer wisten van Celxpert’s vitamines dan ik. Maar wat een opluchting dat het goed ging! De deelnemers waren enthousiast en raakten geïnspireerd door mijn verhaal en ook de organisatie was tevreden. Zo tevreden zelfs, dat ik in mei samen met een collega nog een training mag verzorgen, dit keer over vermoeidheid. Ik kijk er nu al naar uit!

Zie ik je in mei? meer info

 

Geplaatst in Blog