Menu Sluiten

Mediteren op de feestdag van Aartsengel Michael

mediteren met Aartsengel Michael

Aartsengel Michael is de Aartsengel van bescherming en veiligheid. Vandaag 29 september is zijn feestdag. Hij is de beschermheer van de oogst. De feestdag van Aartsengel Michael valt samen met het oogstfeest.
De avond voor de feestdag van Aartsengel Michael hebben we gemediteerd in Centrum de Vuurvlieg. Voor de meditatie hebben we Aartsengel Michael uitgenodigd. We vormden samen een krachtige kring die goed geaard was en samen vormden we een hemelpoort om de beschermende en warme energie van aartsengel Michael te ontvangen. Zijn warme en zachte en veilige energie was ontroerend en zorgde ervoor dat we nog beter in ontspanning van ons lichaam konden komen. Op de foto zie je dat de energie van Aartsengel Michael aanwezig is door de blauwe lichtbol tegen de berg.  

lichtbollen van Aartsengel Michael

Het lichaam: huis van de ziel.

We hebben ons lichaam als een huis voor de ziel ervaren. We zijn bezig geweest met gronden door heipalen onder onze voeten te visualiseren en vanuit het perineum of staartbeen een koord te visualiseren dat verbonden was met de granieten kern van moederaarde. We hebben onze engel uitgenodigd om onze chakra’s te zuiveren waardoor er een lichtkanaal ontstond. Tijdens de bescherming van Aartsengel Michael hebben we onze ziel uitgenodigd om goed in te dalen in ons lichaam.

Wanneer ben je niet goed geaard?

 • Als je niet goed geaard bent kan de ziel enigszins buiten het lichaam zijn. Ik zelf was de dag voor volle maan van 2 sept gevallen. Vanaf dat moment was ik niet goed geaard. Ik was gestressed en kon het dagelijks leven niet goed overzien. Ik had het gevoel dat alles tegen zat en kon niet goed slapen. Door de val was mijn ziel enigszins uit mijn systeem gegaan. Mijn ziel hing een stukje buiten mijn hoofd.
 • Als je duf bent en een mistig hoofd hebt
 • Wanneer je dagdroomt
 • Als het gevoel hebt dat niemand je begrijpt
 • Als je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat
 • Als je niet goed in sociale structuren kunt functioneren

Onze ziel uitnodigen om te verankeren in ons lichaam.

Nadat we goed geaard waren en we goed contact ervaarden met ons hele lichaam in verbinding met moeder aarde, hebben we onze ziel uitgenodigd om plaats te nemen in ons hart. Tijdens de meditatie verspreidde de ziel zich over het hele lichaam zodat elke cel van het lichaam in contact staat met de ziel.
De ziel en het lichaam maken contact waardoor de ziel en het lichaam geïntegreerd zijn. Het lichaam is ontstaan uit aardse energie en de ziel is afkomstig van de Hemel. Het is belangrijk dat deze samen contact maken. Door contact te maken met je Dan Tian of bron gelegen onder de navel of te wel de tweede chakra zorg je voor een goede aarding. Als je goed geaard bent kan je ziel dalen in het lichaam.

Hoe ervaar je dat je ziel in je lichaam is verankerd?

 • Ik voelde mijn lichaam zich ontspannen. Ik zat zwaar in de stoel. Eerst ervaarde ik druk op mijn hoofd. Daarna voelde ik zachtheid van de ziel in mijn hart, die zich verspreidde over het hele lichaam. Als of je hele lichaam geactiveerd werd met licht en liefde ik voelde me omhuld met zachte energie en voelde me weer blij. Tijdens de meditatie kwam er een diepe rust over mij heen. Een vertrouwen dat het leven zich op een goede manier aan mij zal ontvouwen.

Ervaringen van anderen:

 • Tijdens de meditatie zag ik donkerpaars en donkerblauw. Tijdens de meditatie werden de kleuren steeds lichter en mooier. De tarotkaarten gaven een antwoord op mijn vragen
 • Tijdens de meditatie kwam er een lichtwezen naar binnen wat mijn ziel activeerde. Tijdens de meditatie kwamen er verloren stukjes ziel mijn lichaam binnen. Ik voel dat mijn ziel weer geheeld werd en weer compleet is geworden. Ik ervaarde het als een wonderlijk gebeuren.
 • Tijdens de meditatie ervaarde ik toen we de ziel uitnodigde dat deze in de vorm van druppeltjes honing heel geleidelijk mijn lichtkanaal binnen kwamen. Even later voelde ik dat er vanuit mijn buik bijen omhoogvliegen en op de honing af kwamen om te eten.  Het gaf mij een gevoel van healing. 
  (Bijen staan voor de energie van moederaarde en de honing voor de energie van de ziel. De energie van moederaarde in de vorm van bijen hebben we nodig en deze wordt geactiveerd door de energie van de ziel in de vorm van honing.)
 • Normaal heb ik altijd jeuk over mijn hele lichaam tijdens de meditatie. Deze keer niet en kon ik heerlijk ontspannen. Ik voel dat ik beter geaard ben.

Aartsengel Michael aanroepen

Je kunt aartsengel Michael aanroepen door te mediteren en een brief te schrijven met al je vragen en hartsverlangens. Deze brief kun je tijdens de meditatie overdragen aan Aartsengel Michael bij een brandende kaars. Hij zorgt voor bescherming en rust en vertrouwen. 

Engelen Meditatie Workshops

Wil je meedoen met engelen meditaties? Je bent welkom op de workshops die gegeven worden in Centrum de Vuurvlieg in Nijmegen. In het overzicht van de workshops  kun je zien wanneer je de volgende keer mee kunt doen. 

Achtergrond informatie

Blog: Feestdag Aartsengel Michael 29 september

Wil je meer lezen over gronding en aarding en het verankeren van de ziel:

Christina von Dreien: Bewustzijn schept vrede

Geplaatst in Blog, Meditatie