Menu Sluiten

Masterclass Seksueel misbruik: Op eigen kracht

Afgelopen voorjaar heb ik bij Ivonne Meeuwsen de masterclass “Op eigen kracht” gevolgd. De cursus is voor hulpverleners van seksueel misbruik. De masterclass heeft me meer inzicht gegeven in de beschermingmechanismen die mensen creëren na seksueel misbruik. Ik heb vaardigheden gekregen om clienten te ondersteunen om hun beschermingsmechanismen los te laten, zodat de client zich zelf kan voelen en in haar eigen kern kan blijven.

Ivonne werkt heel erg vanuit de vraag van de cursisten. Hierdoor ontstond vanzelf diepgang, waarbij we vaak na 3 uur nog niet uitgepraat waren. Ze heeft veel ervaring op het gebied van behandeling van seksueel misbruik. Ze heeft een open mind, waardoor je haar alles kunt vertellen, waarbij je ook het gevoel hebt dat ze je begrijpt. Hierdoor creëert ze een vertrouwelijke en open sfeer. Ze heeft een heldere manier van denken, kan goed analyseren waarbij ze toch ook contact houdt op gevoelsniveau.

De cursus heb ik als prettig en ondersteunend ervaren. Deze cursus gaf me de bevestiging dat ik de methode die ik zelf ontwikkeld heb, voor cliënten een juiste weg naar heling is. De eerst volgende masterclass staat voor 9 september gepland. Ik kan het iedere hulpverlener aanraden. De cursus kun je in je vrije ruimte voor accreditatie indienen.
meer info masterclass

Geplaatst in Blog, Klachten