Kichadi is een vegetarisch recept uit India. De combinatie van zilvervliesrijst en linzen is erg voedzaam en lekker. Verder geeft deze combinatie de vitamine B6. Je kunt het recept variëren met kruiden en groenten.
Benodigdheden:
Kichadi | 4/5 kop | Basmati rijst | Aarde – zoet |
2/5 kop | linzen | water – zout | |
10 kopjes | water | water – zout | |
snufje | zout | ||
1 el | Ghee | Aarde – zoet | |
1 tl | komijnzaad | Metaal – scherp | |
1 tl | fenegriek | Metaal – scherp | |
1 tl | cardemomzaad | Metaal – scherp | |
1 | laurierblad | Metaal – scherp | |
1 tl | kaneel | Metaal – scherp | |
1 tl | geelwortel koenjit | Vuur – bitter | |
1 teen | Knoflook | Metaal – scherp | |
1 cm | gemberwortel fijn gesn | Metaal – scherp | |
6 kopjes | Wortelen | Aarde – zoet | |
Sperziebonen | Aarde – zoet | ||
courgette | Aarde – zoet | ||
bladgroenten | Aarde – zoet |
Bereidingswijze:
- Was de rijst en de linzen schoon
- Verhit 1 el Ghee in een steelpan en voeg daar komijnzaad, fenugriek en cardemonzaad aan toe. Lichtjes laten fruiten.
- De rijst en de linzen en gedeelte van het water en zout toevoegen aan de kruiden in de steelpan en aan de kook brengen en 45 min laten koken
- Verhit 2 el Ghee in de koekenpan. Doe daar de laurier, kaneel geelwortel en knoflook bij. De gefruite kruiden mengen met water en toevoegen aan de rijst met linzen
- Doe de fijngesneden groenten erbij en laat 20 min koken.