Menu Sluiten

In contact met het kosmisch oog

Bijzondere Ontmoeting

Tijdens een meditatie, van Hetty Draayer ben ik in contact gekomen met het kosmisch oog. Afgelopen jaar hebben verschillende cliënten mij verteld over Hetty Draayer. Hetty Draayer was geen acupuncturist. Zij ‘zag’ wel alle meridianen en punten in het energiesysteem van het menselijk lichaam en ‘wist’ ook de betekenis en werking van alle banen en punten.  Vaak kon ze er meer van vertellen dan in de boeken staan. Hetty Draayer heeft zich toegelegd op meditaties (1917 – 2011). Mijn interesse voor haar was gelijk gewekt vanwege de verschillende overeenkomsten tussen haar en mij. Ook ik heb kennis van de Chinese geneeskunde als  acupuncturist en ben mij zelf meer aan het toeleggen op de verschillende meditatie vormen en het in contact komen met engelen.

Via mijn contacten bij Centrum de Appel kwam ik erachter dat William Yang zijn werk is gebaseerd op het gedachtengoed van Hetty Draayer. Hij vertelde over Hetty Draayer dat zij  haar cursisten van binnenuit naar banen van de meridianen en punten liet gaan en een gevoel ontwikkelen voor de werking ervan. In een behandeling die zij gaf kon wel met haar vingers bepaalde punten heel precies aanraken en alleen al door de energie die van een vingertop van haar uitging gebeurde er heel veel in het lichaam. Bij haar in de ‘leer’ zijn was een jarenlang proces, maar elke ontmoeting met haar was vooral een warm en heel liefdevol gebeuren. Zij oversteeg elke techniek en methode.

William Yang

Ik werd getipt om naar het Symposium over spiritualiteit en kanker van William Yang te gaan. Ont-worden om te worden wie je bent – een praktische vertaalslag van zijn proefschrift om het gezonde stuk in de mens, met zijn spirituele veerkracht en vitaliteit te versterken.
Het symposium raakte me omdat ik hier werd bevestigd hoe belangrijk het is om contact met je lichaam te houden bij dergelijke ziekte. Op het symposium werd door verhalen van ervaringsdeskundigen duidelijk hoe krachtig mediteren kan zijn.

Afgelopen najaar heb ik een bijscholing bij William Yang gevolgd. We deden een hele specifieke meditatie waardoor we in contact kwamen met het kosmisch oog. Deze meditatie was heel krachtig en opende gelijk mijn derde oog. Deze meditatie ging nog verder dan de Hemelse kringloop meditatie en zorgt voor een nog betere aarding. Hoe beter we geaard zijn en onze spanning en vermoeidheid kunnen afvoeren, hoe meer ruimte er ontstaat om licht te ontvangen via het kosmisch oog en de andere chakra’s.  De meditatie gaf me rust en ontspanning.

Het toeval wil dat ik  bij William Yang de Cd van Hetty Draayer kon kopen en nu ook haar stem heb mogen horen. Hetty Draayer en Wiliam Yang zijn een inspiratiebron voor mijn workshops en cursussen die ik de komende tijd ga geven. Ik wil deze kennis en ervaring graag met jullie delen. De eerst volgende mogelijkheid hiertoe is de workshop ‘Hartsverlangens & Goede Voornemens’ op 10 jan 2020 a.s. met volle maan.

Geplaatst in Blog