Menu Sluiten

HSP en de overeenkomst tussen roken, alcohol, antidepressiva en de pil

hoog sensitief persoon

HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon. HSP-ers zijn gevoelig voor verandering van atmosfeer of energie. Roken, alcohol, anti-depressiva en de pil beschermen de HSP-er tegen allerlei prikkels en indrukken. Deze middelen zorgen ervoor dat je je als HSP-er niet zo geraakt voelt door opmerkingen van collega’s of partner of derden. Het helpt je om door de situatie te komen die oude pijnen zouden kunnen triggeren. Je zult je afvragen wat doet de pil tussen dit rijtje. De pil is een hormoon en heeft invloed op de emoties en kan ontwenningsverschijnselen geven.

Het gebruik van deze middelen kan heel effectief zijn. Alcohol kan op een feestje gezellig zijn. Het gebruik van alcohol is alleen zo geaccepteerd waardoor veel mensen alcohol dagelijks gebruiken en zich niet realiseren dat ze verslaafd zijn. De pil wordt vaker ingezet dan alleen anti-conceptie. Veel vrouwen gebruiken de pil om hun menstruatieklachten te reguleren. Anti-depressiva kunnen ervoor zorgen dat je blijft functioneren in je werk en kan je door een bepaalde periode heen helpen. Anti-depressiva of de pil worden regelmatig ingezet zonder behandelplan en is er geen tijdstip gepland om de middelen af te bouwen. De gebruikers realiseren zich pas hoe verslavend de middelen zijn als ze merken dat het niet lukt om af te bouwen.

De middelen beschermen je tegen negatieve prikkels, maar de positieve prikkels komen ook minder binnen. Als je aan de anti-depressiva raakt na een Burn-out, je relatie is uit en je bouwt deze middelen niet af, dan is het erg moeilijk om je zelf te openen voor een nieuwe liefde. Je zorgt voor een isolement van je zelf.  Anti-depressiva wordt vaak ook ingezet tegen oorsuizen. De middelen als roken, alcohol, en anti-depressiva zorgen ervoor dat je je minder verbonden voelt met de omgeving en zij zorgen voor de vorming van een beschermende cocon. In sommige gevallen is de cocon zo sterk dat  je in een bubbel leeft en je afgesloten voelt van de maatschappij.
In mijn praktijk help ik mensen van het roken af. Zij komen er achter dat ze hoogsensitief zijn en dat ze zich zonder sigaret meer moeite hebben om zich af te sluiten of om alle indrukken langs hun rug af te laten glijden.
Langdurig gebruik van deze middelen zorgt op de lange duur voor risico’s als kanker, hart en vaatziekten en levensbedreigende ziektes op jonge leeftijd. Al deze middelen zijn verslavend.

Het stoppen van deze middelen geeft ontwenningsverschijnselen. Zelfs de pil geeft ontwenningsverschijnselen. Door de pil worden je geslachtshormonen geregeld en daardoor voel je je emotioneel wat stabieler. Als je stopt met de pil kan dat invloed hebben op je  emoties. Vaak laten HSP-ers over hun grenzen gaan. HSP-ers zijn gewend om te helpen, waarbij ze de neiging hebben om meer rekening te houden met de ander dan met zich zelf. Als je de ander helpt geeft dat een goed gevoel en een gevoel van bestaansrecht. Het gevolg van over je grens laten gaan is: hoofdpijn, migraine, pijnlijke menstruatie met veel bloedverlies, slapeloosheid, vermoeidheid, nek en schouderklachten, darmklachten, prikkelbare darmsyndroom, eetkick, overgewicht etc. Blog: waarom willen HSP-ers zo graag helpen. Een egel is een speels dier vol vertrouwen en geloof. De egel kan zijn grenzen aangeven door zich op te rollen en zijn stekels uit te zetten. Als HSP-er is het van belang om je stekels te leren uitzetten door eenvoudig nee te zeggen. meer info HSP

Een HSP-er heeft moeite om zijn grenzen aan te geven en heeft snel last van schuldgevoel. Het is van belang dat je je emoties leert te accepteren en te uiten op gepaste wijze. Inzicht in het functioneren van een HSP-er kan je helpen in het dagelijks leven. HSP-ers kunnen makkelijk verbinding maken met het universum. Als je contact kunt maken met de engelen, je hogere zelf of het universum wijzen de engelen je de weg hier op aarde. Zij weten wat goed voor je is en helpen je om op je hemelsplan te komen. Zij geven antwoord op je vragen in je dromen of toevalligheden die je niet meer als toevallig ervaart, maar als een teken dat je op de goede weg bent.

Je bent welkom op  de cursus ontmoeting met je engel. In de workshop leer je je af te sluiten voor negatieve energie. In de cursus ontmoeting met je engel leer je te vertrouwen op de hulp van de engelen.  Je kunt ook naar de praktijk komen voor acupunctuur, kruiden en tuina massage en engelentherapie. Dan help ik je persoonlijk om met hoogsensitiviteit om te gaan en zet ik je in je eigen kracht in verbinding met het universum.

Geplaatst in Blog