Menu Sluiten

Hooikoorts, dus ik hoef niet te testen.

Hooikoorts

Acupunctuur effectief bij hooikoorts

Hooikoorts is vroeg dit jaar. De hazelaar is al uitgelopen. Het was met carnaval prachtig weer en de pollen kunnen zich via dit droge weer goed verspreiden. Veel mensen met hooikoorts kunnen reageren met kriebelende of lopende neus, veel niezen en snuiten. Op dit moment zit de angst voor Corona er nog in en kan de verwarring tussen hooikoorts en Corona makkelijk gemaakt worden. Voor degene die allergisch is, is het verschil heel duidelijk te voelen. Geen koorts of keelpijn en directe reactie op de pollen zullen voor degene die hooikoorts heeft geen twijfel geven waar hij of zij last van heeft. Toch heb ik moeders gehad die vermoeid raakte van de vragen over haar kind die last van hooikoorts had. Zij was bekend met Chinese kruiden en dat heeft haar dochter dan ook goed geholpen waardoor de vragen van leerkrachten over mogelijke corona en testen uitbleven.

Review

Geweldig!!

De chinese kruidenmix van Paula voorkomen chronische verkoudheid bij mijn dochter waardoor ze gewoon naar school kan gaan zonder gedoe.

  • Aanbevelen?Ja

Hooikoorts en Covid-19 vaccin

Het Covid-19 vaccin heeft vele bijwerkingen en vooral op de longen. Bij het Lareb zijn minsten rond de 12000 klachten gemeld op het ademhalingsstelsel. De vaccins geven als bijwerking ook auto-immuun reacties waardoor er ook meer hooikoorts klachten dit voorjaar te verwachten zijn.

Wat kun je zelf doen tegen hooikoorts?

  • Geen zuivel gebruiken
    Zuivel is o.a. geen melk, kaas, kwark, yoghurt en toetjes. Zuivel is slijmvormend en activeert de slijmklieren in de neus en mond. Zuivel is moeilijk te verteren en zorgt voor een onzuivere vertering. Dit geeft slijmvorming wat zich afzet in de neus en holtes van het gezicht. Hoe krijg ik dan genoeg Calcium binnen?
  • Honing tegen hooikoorts
    Honing bevat een kleine hoeveelheid pollen waardoor je een natuurlijke resistentie opbouwt tegen de pollen. Je bouwt een natuurlijke immuniteit tegen pollen op. De honing uit de omgeving werkt daarom het beste omdat in deze honing dezelfde pollen voorkomen als in jouw omgeving. Er staan al 553 locaties op Beeolocal, vind een imker bij jou in de buurt!
  • Sporten
    Hooikoorts is begint in het voorjaar. Volgens de Chinese geneeskunde beweegt de lever in het voorjaar haar energie naar buiten. Dat betekent dat de lever extra actief is in het voorjaar. Als de lever in het lichaam is gestagneerd door emoties, giftige stoffen, uitputting of voorjaarsmoeheid, kan dit symptomen van hooikoorts geven. Door te sporten activeer je je lever en zorg je ervoor dat de lever zich ontspant. De hooikoorts verdwijnt door het sporten of kan worden voorkomen.

 

Acupunctuur en Chinese kruiden bij hooikoorts.

Acupunctuur is zeer effectief bij hooikoorts. Een paar behandelingen zijn heel effectief. Kinderen houden niet van acupunctuur naaldjes en Chinese kruiden kunnen ervoor zorgen dat de hooikoorts klachten verdwijnen. Hooikoorts gaat vaak samen met astma of eczeem. Deze klachten verdwijnen ook door de Chinese kruiden.

 

 

Geplaatst in Blog