Menu Sluiten

Hoogsensitieve extra gevoelig voor de verhoging van de resonantiefrequentie!

Hooggevoeligheid

De trilling of resonantiefrequentie van moederaarde is 31 jan 2017 verdubbeld. In 2014 was de Schumann resonantie tussen de 15 – 25 hertz. Vanaf 31 jan 2017 is de frequentie verdubbeld en is deze 36+ hertz. Hoogsensitieve zijn extra gevoelig voor de verhoging van de resonantiefrequentie.  De hersengolven van hooggevoelige trillen makkelijk mee op deze frequentie. Als de aarde deze hogere frequentie heeft is het voor hen lastiger om terug te schakelen naar een lagere frequentie dan mensen die niet hoogsensitief zijn. Ze zullen dan eerder slaapproblemen hebben en last hebben van vermoeidheid en blijven piekeren. Ze hebben kans om in een negatieve spiraal vast te lopen. 

 

Het oppervlak van de aarde heeft een negatieve lading. De ionosfeer rond de aarde is positief elektrisch geladen. Er heerst een elektrische spanning tussen de lagen van de aarde en de ionosfeer. De elektrotechnicus en natuurkundige Nicola Tesla heeft rond 1900 ontdekt dat de trilling of resonantiefrequentie van de de aarde tussen de 6 en 8 hertz ligt. In 1952 ontdekte de natuurkundige Wilfried Otto Schumann dat de ruimte tussen de aarde en de lagen waaruit de atmosfeer is opgebouwd, is gevuld met elektromagnetische golven. Vanaf 1952 heet het de Schumann resonantie of de hartslag van de moederaarde.

In 2014 wat de Schumann resonantie tussen de 15 – 25 hertz. 31 jan 2017 is de frequentie verdubbeld en is 36+ hertz.

Onze hersenen produceren elektrische golven en deze kunnen worden gemeten door een EEG apparaat. Als mens kunnen we zelf schakelen van de ene golf naar de andere golf.

  • Alfa golf heef een frequentie van 8 – 12 Hz. Bij deze frequentie zijn we ontspannen en kunnen onze aandacht goed richten op iets. In deze frequentie kunnen we het beste leren en informatie verwerken. .
  • Beta golven zijn tussen de 14 en 40 Hz dan is men alert en is men instaat om beslissingen te nemen en te discussiëren.
  • Gamma golven is pas de laatste 15 jaar erkend en zit tussen de 40 en 70 Hz. Je kunt dan in verbinding staan met heldere inzichten en hoger bewustzijn. Als de hersengolven hoog zijn is het moeilijk om inslaap te komen en kan men het vertrouwen kwijtraken en staat men eerder op overleven en kan je snel geïrriteerd raken.

Er verband is tussen de Schumann resonantie frequentie en onze hersengolven. Bij een afname of toename van de resonantie van frequentie beïnvloedt dit ons natuurlijke evenwicht. Dus als de aarde de frequentie heeft van alfa golf is het voor ons gemakkelijk om in deze frequentie te blijven. In de alfa golf voelen we ons ontspannen. Op dit moment is de resonantiefrequentie van Schumann 36 + Hz. Dat betekent dat het voor ons moeilijker is om te schakelen van een hogere frequentie naar een lagere frequentie. Dus is het voor ons moeilijker om te ontspannen en te slapen en je rustig en happy te voelen.

Mensen die hoogsensitief zijn, kunnen makkelijk op een hoge gamma golven zitten. Als de aarde deze hogere frequentie heeft is het voor hen lastiger om terug te schakelen naar een lagere frequentie dan mensen die niet hoogsensitief zijn. Ze zullen dan eerder slaapproblemen hebben en last hebben van vermoeidheid en blijven piekeren. Ze hebben kans om in een negatieve spiraal vast te lopen.

Als de Schumann frequentie van de aarde hoger wordt dan is het belangrijk om onze eigen hersengolven om laag te kunnen brengen.

Ik zelf heb neurofeedback gehad. Ik produceerde te veel gamma frequentie. Vanuit mijn traumatische achtergrond stond mijn lijf in de overlevingsstand. Bij de neurofeedback kreeg ik elektrode op mijn hoofd en zat ik naar een film te kijken. Als ik een te hoge frequentie Hz produceerde werd mijn beeld van de film heel klein en kon ik nog nauwelijks de film volgen. Dit gebeurde als ik me te veel identificeerde met de hoofdrolspeler. Als ik naar mijn buikademhaling ging en probeerde ruimte te creëren tussen wat ik zag en mezelf werd het beeld groter. Om de week kreeg ik een sessie van een halfuur. Op een gegeven moment ging ik hard vooruit. En dat was in de periode dat ik elke ochtend mediteerde. Door de meditatie breng je je eigen hersengolven terug in een lagere frequentie. De meditatie die ik doe is de hemelse kringloop. Dit is een oude methode afkomstig uit de Chinese filosofie. Tijdens deze meditatie maak je verbinding met je lijf, moeder aarde en de hemel.

  • Meditatie
  • Sporten, dansen
  • Minimaal 1 uur wandelen in de natuur
  • Tuinieren
  • Creatief met verf, tekenen etc.

Als het je zelf niet lukt om te aarden en rustig te worden kun je komen voor consult en dan help ik je daarbij door middel van tuina massage, acupunctuur of Chinese kruiden.

meer informatie over hoogsensitiviteit.

Info Schumann resonantie

Geplaatst in Blog, Klachten