Menu Sluiten

Griepepidemie en kerst versterken oorsuizen

gemberwortelthee bij verkoudheid
De griepepidemie in Nederland verloopt tot 27 januari 2019 minder hevig dan in de afgelopen drie jaar. De griepepidemie duurt nu 7 weken in Nederland volgens het RIVM. Griep en verkoudheid verergert oorsuizen omdat snot en slijm stagnatie geeft van energie. Hierdoor neemt het oorsuizen toe. De klachten kunnen na de verkoudheid blijven bestaan. Dit kan dan komen omdat er vocht achter het trommelvlies zit. Veel mensen gebruiken bij griep paracetmol of andere pijnstillers. Hierdoor ruim je de ziektekiemen niet goed op en blijft deze latent in het lichaam aanwezig. Ziek zijn is eigenlijk je lichaam upgraden. Door het gebruik van pijnstillers houdt je dat proces tegen. Vermoeidheid is het gevolg
Zuivel: kaas yoghurt chocolade, suiker houden slijmvorming in stand.
Daarom is de juiste voeding belangrijk om het oorsuizen te verminderen. Dus bovenstaande producten voor een periode niet gebruiken.

Oorsuizen of tinnitus behandeling is mijn specialiteit. Bij veel van mijn clienten is het oorsuizen na de feestdag toegenomen. Waar en bij wie gaan we kerst vieren kan veel stress geven. We willen graag alle familieleden het naar de zin maken. Van stress is bekend dat het oorsuizen over het algemeen toeneemt. Stress zorgt ervoor dat de lever energie niet vrij kan stromen en de daardoor gaat de energie omhoog naar het hoofd. Zo is ook bekend dat verhoogde bloeddruk oorsuizen kan veroorzaken.

Koffie en alcohol, chocolade worden  met de feestdagen meer genuttigd. Alle 3 de voedingsmiddelen zorgen dat de lever zich even ontspant en je voelt je vrijer en ontspannen. Alleen als de stof cafeïne of alchohol of chocolade is uitgewerkt, veroorzaakt het voor meer stagnatie van de lever. Als de lever niet vrij kan stromen stijgt de energie net als bij stress naar het hoofd en wordt het oorsuizen erger. Frustraties zorgen ervoor dat je blijft piekeren en en de energie in je hoofd actief is.
 
  • dry January oftewel alcoholvrije maand januari of februari
  • koffie minderen of te stoppen
  • Chocolade laten staan
  • geen zuivel; yoghurt, kaas, toetjes
  • Gemberthee, met honing en citroen, bij verkoudheid
  • beperking van suiker
  • Spanning en stress is belangrijk los te laten via je rug en benen en voeten. Je kunt dan ontspannen slapen en je ontspannen voelen. Bewegen, sporten, yoga zijn heel goed om spanning los te laten.
  • meditatie: deze zorgt voor innerlijke rust en loslaten van frustraties en stress

In veel gevallen zullen de aanbevelingen tot vermindering van oorsuizen geven.

Stress heeft verschillende oorzaken en deze kan via Chinese diagnose worden vastgesteld. Door acupunctuur kan stress worden behandeld. Paniekaanvallen verergeren oorsuizen en houdt het oorsuizen in stand.
Mocht er damp slijm probleem zijn dan kan dit ook door middel van acupunctuur worden verholpen. Tinnitus is bij iedereen verschillend en soms een complex patroon waarbij zowel stress als dampslijm probleem aanwezig met daarbij ook nog uitputtingsverschijnselen. Acupunctuur heeft de mogelijkheid om in veel gevallen deze vicieuze cirkel van oorsuizen te doorbreken.

Wil je meer weten hoe acupunctuur de vicieuze cirkel van oorsuizen kan doorbreken?

Geplaatst in Acupunctuur, Blog, Klachten