Menu Sluiten

Gelukkig Chinees nieuwjaar

Op zondag 22 januari vieren we Chinees Nieuwjaar! Ik wens iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar. Laten we er een mooi jaar van maken. De Chinezen maken symbolisch hun huis schoon voor het nieuwe jaar, zodat ze met een schone lei kunnen beginnen. Dit is een van de belangrijkste feesten om samen met familie en vrienden te vieren. Laten we samen genieten van een fijne dag en een bijzonder jaar. Wat extra bijzonder is… toevallig staat het jaar 2023 volgens de Maya kalender ook in het teken van het konijn of gele ster. Dit betekent dat 2023 een harmonieus jaar kan worden voor mij en iedereen wiens dierenriemteken konijn is volgens de Chinese en Maya astrologie. Laten we samen de kracht van deze energie benutten om onze innerlijke kracht te versterken.

Het jaar 2023 staat in het teken van konijn.

2023 behoort tot het element water en is passief naar binnen gericht. Het konijn wordt uitgenodigd om zijn binnenwereld te verkennen. Dit komt overeen met de energie van planeet Mars. De planeet Mars beweegt zich heen weer en wordt beïnvloed door Pluto. Dit betekent dat de onderste steen boven komt. Alles wat nog niet gezien is in het onbewuste komt naar boven. Er zijn nu al mensen die door deze energie en de hoge Schumann frequentie, beelden van vorige levens in hun dromen krijgen. Er zijn mensen die door het ontmoeten van hun tweelingziel, inzien in wat voor toxische relatie ze met hun huidige partner zitten. Er zijn mensen waarbij hun financiële zekerheid opeens op losse schroeven staat. Het jaar 2023 is zeer bewogen begonnen. Dit zal doorlopen tot maart. Het vraagt om stil te staan bij je binnenwereld en om hulp te vragen aan God en de engelen. In februari kun je meedoen met verschillende engelenworkshops en de volle maan workshop. Dit helpt je verbinden met de spirituele wereld en je hartsverlangens. Als je verlangens overeenkomen met het grote geheel, kunnen zij in een snel tempo werkelijkheid worden. Ook kun je langskomen voor een persoonlijk consult waarin alles een plek krijgt en getransformeerd kan worden. Dit geeft weer rust en vertrouwen.

Samenwerken en verbinden

Het jaar van het konijn zal in het teken staan van oprechte bezieling en een diep idealisme, waarbij doorvoelde emoties glans en kleur geven aan het vermogen tot verbinden en samenwerken. Laten we dit jaar als een kans zien om te groeien en onszelf beter te leren kennen.

Gele Ster
2023 het jaar van het konijn volgens de Maya’s

Het jaar van het konijn volgens de Azteken

De Azteekse benaming is Tochtli: konijn. Dit is gelijk aan de Gele ster volgens de Maya astrologie.  Het jaar 2023 staat in het teken van de Gele ster of konijn. Het is bijzonder dat deze beide tekens zowel in het Chinese als volgens de Azteken dezelfde naam hebben.

“ik ben mijn volledige aanwezigheid nu. Ik ben de harmonie van de sterren”

Mijn dierenriemteken is Konijn in de Chinese en Maya astrologie

Mijn persoonlijke dierenriemteken is het konijn, zowel volgens de Chinese als Maya astrologie. Het is opmerkelijk dat beide tekens dit jaar actief zijn, wat betekent dat ik dit jaar kan schitteren. De afgelopen tijd ben ik op zoek gegaan naar wat me tegenhoudt om dat te doen. Volgens de Maya is 2023 een kanteljaar. Het jaar van de gele ster is begonnen in toon 7, wat precies in het midden ligt van de 13 tonen van de Maya’s. Als we ons inzetten voor gelijkheid en rechtvaardigheid, kan de energie in de maatschappij kantelen tengunste van de meerderheid, de gewone mens en niet tengunste van machtige instituten.

Mijn eigen kantelpunt

In een coachingsessie kwam ik bij mijn eigen kantelpunt uit. Dat was heel verhelderend en tegelijk ook heel confronterend. Nu begrijp ik waarom ik me soms zo gedraag, waarom ik niet durfde te ‘schitteren’ ondanks alles wat ik weet en kan. Dit jaar kan ik hiermee afrekenen en een start maken om te excelleren.

Vrije wil en een krachtige spirituele verbinding

We leven nu in een tijd dat we in contact kunnen komen met onze vrije wil. Als we in contact staan met ons zielenpad, ons levenspad, staan we in contact met onze diepste hartsverlangens. Dan kunnen we vanuit liefde voor onszelf in liefde met andere samenwerken. Hier op aarde hebben we elkaar nodig om gelijkwaardig met elkaar te kunnen samenwerken. Om een eigen autonomie te vormen en onafhankelijk van machthebbers en instanties te zijn. Het jaar 2023 is het jaar waarin de basis wordt gevormd voor deze samenwerkingsverbanden met behoud van de vrije wil en in verbondenheid met je spirituele zijn. De hulp van God en de engelen is dichtbij, maar dit lukt vooral als we er om vragen of om bidden.

 

 

 

Geplaatst in Blog