Menu Sluiten

Evaluatie workshop de kracht van de juiste voeding

Vorige week heb ik de workshop voeding de Kracht van de juiste voeding gegeven. Van het weekend heb de evaluatieformulieren bekeken. De evaluatieformulieren waren positief ingevuld. Ze vonden dat de workshop opbouwende informatie gaf.

  • Duidelijke concrete informatie. Je past je aan naar de behoeftes van de mensen, dat is fijn.
  • Handige recepten en duidelijke uitleg
  • Het proeven van de gerechten was iets extra’s.
  • Veel informatie, ik weet niet of alles in de praktijk wel zo logische en makkelijk toe te passen is
  • Inspirerend om mee te gaan spelen

Omdat het veel en interessante informatie is, vraagt het om een vervolg. Daar zal ik me de komende tijd op bezinnen.

Zelf ben ik  op gegroeid met de verse Hollandse keuken. Als ik bij mijn familie kom, maken ze allemaal op dezelfde manier de rode kool. De voedselindustrie en de reclame willen het de klant nog makkelijker maken met kant en klaar producten en sauzen zoals  Pizza, spaghetti saus, nasi kruiden, pakjes soep etc. Deze bevatten conserveringsmiddelen en smaakversterkers.  De meeste toevoegingen geven in hoge doseringen zoals zout en suiker, histamine, kleurstoffen verstoringen van ons stofwisselingsproces in ons lichaam. Dit kan klachten geven als vermoeidheid, eczeem, hooikoorts, overgewicht, hoofdpijn, hoge bloeddruk etc. Het is dan ook belangrijk om zoveel mogelijk verse, onbewerkte producten te gebruiken. In mijn workshop wil ik andere inspireren om lekker en eenvoudig te koken volgens de 5 elementen. Dus we gaan uit van de verschillende smaken en of voeding verwarmend of verkoelend is voor je lichaam.

Voor de workshop had ik een Quinoasalade gemaakt en Blizzballen. Het recept van de Blizzbal staat niet in het informatieboekje boekje en werd omdat deze zo smakelijk is gevraagd door de cursisten. De blizzbal is een zoete bal van natuurlijke suikers, opbouwend voor de milt.

Recept Blizzbal:
De verhouding per blizzbal

  • 1 gedroogde abrikoos
  • 1 gedroogde vijg
  • 1 dadel
  • 1 rozijn
  • Gemalen kokos.

Werkwijze
Week de gedroogde abrikoos, vijg en rozijnen een half uur. Maak daarna alle ingrediënten fijn met een staafmixer of snijden. Rol er balletjes van en rol ze vervolgens door de kokos.
Eet smakelijk.

Geplaatst inBlog, Voedingsadvies