Menu Sluiten

Eén op de 3 Nederlanders gelooft in een beschermengel

beschermengel en wonderen

In het NRC van 24 februari beschrijft onderzoeksbureau Motivaction dat 1 op de 3 Nederlanders gelooft in een beschermengel. Het toeval wil dat op het moment dat ik met een vriendin zat te bespreken of ik het NRC wel of niet zou aanhouden er in de krant een heel artikel over wonderen en beschermengelen verscheen. Je begrijpt nu wel dat mijn twijfel over mijn abonnement bij het NRC nu helemaal is verdwenen. In mijn werk als acupuncturist word ik geholpen door engelen. Ik geef cursussen over (bescherm) engelen en meditatie omdat ik ervaar dat mensen veel rustiger door het leven gaan als ze in contact staan met hun beschermengel.

9 miljoen Nederlanders geloven in wonderen is vastgesteld door onderzoeksbureau Motivaction. Het onderzoek is gedaan onder 2000 mensen waaronder katholieken, moslims en niet-gelovigen.  Wonderen hebben voor de Nederlanders geen religieuze betekenis meer. Volgens het persbericht van KRO-NCRV worden onverklaarbare genezingen of wonderbaarlijke reddingen veel genoemd. “Katholieken geloven het vaakst dat een overledene soms bij hen is. Een van de respondenten schrijft: ‘Iemand waar ik bevriend mee ben heeft als profielfoto op sociale media een roodborstje. Deze persoon is overleden. Op het moment dat ik het er moeilijk mee had landde er een roodborstje op mijn schutting. Ik heb een kat dus normaal wagen de vogels zich niet in mijn tuin.’

Hoe vaak komt het niet voor dat je het gevoel hebt, dat je beschermd bent geweest en dat het een wonder is dat je net geen ongeluk hebt gehad. Ook zijn er mensen die contact maakten met overledenen en boodschappen ontvangen. Verhalen van toeval en voorspellende dromen ervaren veel mensen als wonderen.

Het bijzondere is als je de hulp van je beschermengel aanroept, je beschermengel je vaker kan helpen. Engelen mogen je vooral helpen als je erom vraagt. Je hebt een vrije wil en je bepaalt zelf je lotsbestemming. De engelen mogen niet zomaar ingrijpen. Door ze op te bellen, met ze te praten en ze te schrijven en mantra  te zingen roep je de engelen aan. Door de engelen aan te roepen helpen zij je door signalen te sturen die je begeleiden op je pad. Wil je ook in contact komen met jou engel? Je bent welkom op de workshop of cursus in contact met je engel.

Tijdens de wandeling bij de Hatertse vennen kwamen we langs de zakdoekenboom. Hier vragen al eeuwen lang mensen om een wonder om beter te worden. Wij hebben onze zakdoek opgehangen en om een wonder gevraagd: om de komende periode ons fit en vitaal te voelen. 

Geplaatst in Blog